Beneficiile consumului de pomelo
Publicat pe 26.06.2020 la 12:40 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:35
Pomelo este un fruct din familia citricelor, având foarte multe proprietăți care oferă numeroase beneficii organismului. Gustul acestui fruct seamănă cu cel al graprefruit-ului, doar că e mult mai dulce. Pomelo e originar din Taiwan, India, Malesia, Noua Guinee, dar se cultivă și în zonele calde din America.
În Vietnam, florile de pomelo sunt folosite pentru a face parfumuri. În domeniul culinar, specialiștii îl folosesc pentru a aroma prăjiturile, dar și în prepararea marmeladei.
Beneficiile consumului de pomelo
Multe vitamine
La fel ca toate celelalte citrice, și Pomelo este bogat în vitamina C, recunoscută pentru întărirea sistemului imunitar și prevenirea stresului. Pomelo mai conține și betacaroten, luteină, fier, potasiu, magneziu, calciu, dar și vitaminele B1, B3, B5 ȘI B9.
Sporește sănătatea inimii
Specialiștii spun că un fruct de pomelo conține 400 mg de potasiu, element recunoscut pentru menținerea sănătății inimii. Potasiul reglează nivelul tensiunii arteriale.
Perfect pentru diete
Fiind bogat în fibre, pomelo este ideal în diete. Mai mult decât atât, acest fruct nu conține deloc grăsimi și are doar 72 calorii/200 grame. Fructul are un conținut de 8% fibre, excelent pentru eficentizarea tranzitului intestinal.
Previne cancerul
Coaja de pomelo este folosită în numeroase rețete culinare deoarece este bogată în bioflavonoide, substanțe ce ajută la prevenirea cancerului pancreatic, intestinal și de sân.
CITEȘTE ȘI
Sfaturi de la experti pentru un somn odihnitor
Ce bem și ce mâncăm pe caniculă, ca să ne răcorim. Idei delicioase, de pus în practică chiar acum