Beneficiile nebănuite ale ghimbirului

Publicat pe 23.03.2020 la 10:16 Actualizat pe 23.03.2020 la 10:33

Indiferent dacă alegeți să tocați această rădăcină parfumată pentru a aromatiza sau optați pentru o ceașcă de ceai calmant, beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului merită să fie explorate. Nu numai că ghimbirul este plin de antioxidanți, dar este folosit de secole, în practicile medicale din întreaga lume în scopul ameliorării durerii, reducerii inflamației și stopării simptomelor de greață. Iată tot ce trebuie să știți despre numeroasele beneficii pe care le are rădăcina de ghimbir!

ghimbir

getty images

Indiferent dacă alegeți să tocați această rădăcină parfumată pentru a aromatiza sau optați pentru o ceașcă de ceai calmant, beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului merită să fie explorate.

Nu numai că ghimbirul este plin de antioxidanți, dar este folosit de secole, în practicile medicale din întreaga lume în scopul ameliorării durerii, reducerii inflamației și stopării simptomelor de greață.

Iată tot ce trebuie să știți despre numeroasele beneficii pe care le are rădăcina de ghimbir!

1. Este un puternic antiinflamator

Ghimbirul conține gingerol compus, un antiinflamator natural și antioxidant.

Antiinflamatoarele naturale au o importanță aparte, deoarece acestea frânează un sistem imunitar hiperactiv. Inflamarea este răspunsul firesc și sănătos al organismului tău la vătămări sau boli - și un semnal de alarmă pe care îl transmit celulele albe din sânge.

Legumele cu frunze verzi, afinele și - bineînțeles - ghimbirul, toate au un conținut ridicat de antioxidanți, ceea ce înseamnă că ajută la minimizarea inflamației în întregul corp.

2. Ameliorează durerile musculare

Datorită proprietăților antiinflamatorii, ghimbirul este adesea folosit la ameliorarea durerilor musculare și articulare, inclusiv artrita.

Un studiu publicat în The Journal of Pain a constatat că sportivii care au consumat ghimbir, au simțit o scădere a durerilor musculare, după efectuarea exercițiilor fizice.

Luați în considerare să adăugați ghimbir la masă, după antrenament, pentru reducerea durerilor musculare a doua zi.

3. Ajută stomacul

Dacă ați sorbit vreodată ghimbir sau ceai de ghimbir în încercarea de a calma stomacul, știți deja că acesta poate ajuta la reducerea grețurilor.

Este, de asemenea, băutura perfectă după o masă grea.

4. Contribuie la reglarea glicemiei

Ghimbirul este cel mai adesea apreciat pentru abilitatea sa de a calma, dar unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii pentru sănătate ale ghimbirului este faptul că ajută la reglarea glicemiei.

Acesta poate minimiza simptomele negative ale glicemiei ridicate, care, dacă nu sunt tratate, pot duce la probleme majore de sănătate, cum ar fi diabetul.

5. Ajută la prevenirea bolilor de inimă

Complicații precum bolile de inimă și colesterolul ridicat sunt din ce în ce mai întâlnite.

Pe lângă scăderea glicemiei, un studiu demonstrează un alt efect pozitiv al ghimbirului - poate reduce lipoproteinele - un factor de risc major pentru bolile de inimă.

Încercați să adăugați câteva linguri de ghimbir într-un amestec de legume verzi, alături de somon bogat în Omega-3 - antioxidanții din ghimbir și legume, precum și acizii grași din somon, toate sporesc sănătatea inimii.

7. Reduce riscul de cancer

Există unele cercetări care sugerează că proprietățile antiinflamatorii pot ajuta la reducerea riscului de cancer, ghimbirul aflându-se pe lista celor mai puternice antiinflamatoare.

Un studiu din 2012 publicat în The British Journal of Nutrition a descoperit că extractul de ghimbir a fost eficient pentru blocarea creșterii celulelor canceroase de prostată.

În articolul

Beneficiile nebănuite ale ghimbirului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Selly, atac la adresa Oanei Roman: „Băgătoare de seamă, vorbește gura fără ea”. Vloggerul, cuvinte dure pentru vedetă
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x