Beneficiile saunei: relaxare, detoxifiere si un corp tonifiat

Publicat pe 09.09.2010 la 11:04 Actualizat pe 09.09.2010 la 14:20

La fel de populara astazi ca si atunci cand a aparut, in urma cu 2.000 de ani, sauna ajuta la detoxifierea organismului, inlatura celulele moarte si alunga oboseala.

Organismul uman depoziteaza, pe parcursul vietii, multe substante nocive si grasimi pe care nu le poate elimina in mod natural. De aceea are nevoie de stimulare. Alaturi de sportul practicat cu regularitate si de adoptarea unui regim alimentar sanatos, sauna are efecte benefice, de la detoxifiere si reglarea metabolismului pana la eliminarea kilogramelor in plus. Nu de putine ori ni se intampla sa renuntam la sedinta de sauna pentru ca fie cele 100 de grade Celsius sunt prea greu de suportat, fie nu putem respira aerul mult prea fierbinte din incinta saunei.

Specialistii de la Keiko Spa ofera o alternativa excelenta, si anume capsula SlimLine. Capsula ofera o sauna uscata, inchisa, avand mai multe functii: raze infrarosii, cromoterapie, vibromasaj si, nu in ultimul, rand meloterapia si ventilatia la nivelul fetei, care relaxeaza si au efect antistres. In functie de rezistenta fiecaruia, temperatura poate fi reglata in orice moment. Are efecte benefice in cazul unor afectiuni cum sunt cele reumatismale, cardiovasculare sau chiar simple raceli. „Caldura placuta data de razele infrarosii reduce durerile menstruale sau pe cele musculare cauzate de efortul fizic.

In plus, ajuta la tratarea unor probleme ale pielii, precum deshidratarea, acneea sau vergeturile. Caldura radianta atenueaza durerea pe masura ce dilateaza vasele sangvine periferice. O mai buna circulatie sangvinica asigura o buna livrare a nutrientilor catre toate grupele musculare, dar si catre articulatii, accelerand procesul natural de vindecare a organismului”, spune Sorina Bratu, manager Keiko SlimSpa.

Razele infrarosii nu sunt daunatoare


In timp ce la sauna traditionala intreaga incinta este incalzita pana la 110 grade Celsius, la SlimLine razele infrarosii incalzesc direct corpul, fara a mari temperatura mediului inconjurator. Astfel, se poate respira normal, fara disconfortul cauzat de aburi sau de umiditatea exagerata. Cand corpul este supus caldurii radiante a saunei uscate si razelor infrarosii, chipul iti este alintat de o briza racoroasa, primavaratica. Ventilatia la nivel facial aduce un plus de confort, dar este in principal dedicata mentinerii ritmului respirator in parametri normali pe toata durata sedintei. De asemenea, prin transpiratia provocata de razele infrarosii, organismul elimina mult mai multe substante toxice decat in cazul transpiratiei normale, la cald.

Efectele tratamentului cu raze infrarosii sunt, printre altele: echilibrarea aciditatii si a alcalinitatii, eliminarea stratului de grasime, eradicarea celulitei, reducerea greutatii, stimularea circulatiei sangvine, imbunatatirea aspectului pielii si accelerarea metabolismului. Pe masura ce porii pielii se deschid si elimina toate deseurile metabolice, stratul superficial de celule moarte este eliminat si el, iar pielea capata un aspect luminos, revigorat, radiant, cu o tonicitate si elasticitate mult imbunatatite. Un lucru important de mentionat este ca, in spectrul radiatiilor, razele infrarosii se afa la polul opus fata de lumina ultravioleta ce cauzeaza arsurile solare, fiind astfel non-agresive pentru organism. In plus, ele ajuta la rezolvarea problemelor legate de stres, cum ar fi schimbarile bruste de stare, insomniile sau oboseala accentuata.

Sauna ajuta la slabit


Razele infrarosii patrund pana la 10 milimetri sub piele si activeaza procesul de topire a grasimilor, in interiorul corpului, ajutand totodata la eliminarea substantelor nocive si a toxinelor precum nicotina, alcool si a metale grele cu potential cancerigen. “Pe masura ce corpul nostru deleaga tot mai multa energie pentru producerea transpiratiei, acesta realizeaza practic un efort similar cu un jogging de 10-15 km. Grasimile consumate in acest mod nu vor mai fi , cu toate ca o parte din greutatea pierduta astfel poate fi compensata prin rehidratare. Capsula SlimLine Spa aduce beneficii similare cu activitatea fizica intensa, dar elimina efortul depus in timpul sportului. Cu alte cuvinte, aveti la dispozitie un sistem valoros de ardere a grasimilor, fara efort fizic sustinut”, explica Sorina Bratu.

Pentru o mai buna detoxifiere, dar si pentru a stimula lipoliza la nivelul celulelor grase, terapeutii de la Keiko Spa efectueaza de fiecare data, inaintea sedintei de sauna, un peeling usor al pielii. Acesta este urmat de aplicarea, pe intreaga suprafata a corpului, a unor creme anticelulitice sau de slabire, in functie de problemele fiecarei persoane. “In paralel cu sedintele de sauna la capsula, recomandam clientelor sa respecte un regim de viata corect. Aceasta inseamna, in primul rand, sa continue sa faca miscare, sa consume doi litri de apa pe zi si alimente bogate in fibre. Foarte important este ca dimineata, pe stomacul gol, sa bea un pahar de apa la temperatura camerei, sau chiar calda. Astfel sunt stimulate schimburile intra-celulare si extra-celulare si se accelereaza tranzitul intestinal”, spune Sorina Bratu


Sauna si cromoterapia trateaza anxietatea


O alta functie a capsulei SlimLine este cromoterapia. Se stie ca atat culoarea, cat si lumina ajuta la reechilibrarea sistemelor fizice si emotionale. Fiecare culoare are un efect specific asupra corpului si mintii noastre. Capsula SlimLine Spa ofera un numar foarte mare de combinatii coloristice, pornind de la culorile de baza din spectru: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Prin cromoterapie se trateaza dezechilibrele emotionale, nivelul redus de vitalitate, anxietatea, insomnia, oboseala cronica, precum si eczemele, psoriazisul sau problemele cauzate de menopauza.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: ayalala.com

În articolul

Beneficiile saunei: relaxare, detoxifiere si un corp tonifiat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x