Știi care sunt beneficiile și RISCURILE consumului de carne de miel? Iată cine NU are voie să mănânce miel
Publicat pe 13.04.2017 la 17:42 Actualizat pe 13.04.2017 la 17:52
Carnea de miel, spun nutritionistii, este superioara, calitativ, altor tipuri de carne. Insa exista si persoane care trebuie sa evite consumul acesteia.
Carnea de miel se află la mare căutare înainte de sărbătorile pascale. Însă, avertizează specialiștii, aceasta poate fi dăunătoare pentru sănătate. Dacă mielul nu are minimum 10-15 kilograme, două luni de la fătare şi nu a fost crescut într-un mediu sănătos, toxinele reţinute în organismul acestuia vor face carnea greu de digerat şi poate solicita ficatul şi pancreasul celui care o va consuma.
Însă, în general, carnea de miel, spun nutriționiștii, este superioară, calitativ, altor tipuri de carne. Însă există și persoane care trebuie să evite consumul acesteia.
Cât de sănătos este consumul de carne de miel? Ce beneficii, dar şi la ce riscuri ne supunem când o consumăm ne spune nutriţionistul Simona Carniciu, invitată la Antena Stars.
”Este foarte sănătos să consumăm carnea de miel pentru că are o calitate superioară a proteinelor, sunt superioare calitativ chiar față de vită sau porc și au foarte multe vitamine și minerale”, spune Simona Carniciu.
Care sunt aceste multe vitamine, dar, mai ales, cine nu trebuie să consume carne de miel aflați din clipul alăturat.