Beneficiile suculului de lămâie

Publicat pe 28.07.2020 la 13:26 Actualizat pe 28.07.2020 la 13:34

Lămâia e unul dintre cele mai versatile fructe, fiind folosită în nenumărate domenii pe lângă cel culinar. Datorită componenților ei, lămâia a ajuns vedeta multor tratamente medicinale, dar și a unor substanțe chimice. Cu toții am auzit de celebra rețetă de apă cu lămâie pe burta goală dimineața, dar lămâia are multe alte avantaje în afară de cel de antioxidant.

5 avantaje ale lămâiei

Tratează problemele respiratorii

Un lucru pe care foarte mulți nu-l cunosc despre lămâi este acela că poate calma simptomele astmului, și chiar insuficiența respiratorie. Unii dintre alpiniștii care urcă la înălțimi foarte mari unde oxigenul este mai scăzut, au recunoscut că sucul de lămâie i-a ajutat să respire mai ușor.

Îmbunătățesc aspectul pielii și unghiilor

Poți folosi suc de lămâie pentru curățarea profundă a feței, pentru diminuarea semnelor acneei, pentru curățarea produnfă a părului și pentru eliminarea petelor de pe unghii.

Te ajută să slăbești

Antioxidanții din lămâie lucrează pe mai multe planuri, ajutându-te să slăbești mai ușor și mai rapid. Topesc grăsimea și favorizează eliminarea toxinelor din țesuturi. În plus, lămâile pot calma anumite simptome neplăcute ale dietelor, ca arsurile gastrice, constipația sau starea de vomă. În cazul multor persoane, ceaiul de mentă cu lămâie taie pofta de mâncare.

Susțin sistemul imunitar și curăță sistemul digestiv

Lamaile sunt o foarte buna sursa de vitamina C si flavonoide, care sustin sistemul imunitar si procesul de respiratie celulara. O dietă bogată în lămâi, cu un consum de aproximativ 2 lămâi medii pe săptămână, asigură o curățare constantă și optimă a colonului. Echilibrează digestia și funcțiile tractului digestiv și omoară bacteriile dăunătoare care pătrund în acest sistem.

Reglează Ph-ul din organism

Deși în starea lor naturală lămâile sunt acide din cauza compoziției chimice, atunci când iau contact cu organismul nostru, se transformă în substanțe alcaline. Practic, contrar așteptărilor, lămâile calmează stomacul, echilibrează sucurile gastrice și pot reduce disconfortul în cazul arsurilor stomacale.

Sursă: doc.ro

CITEȘTE ȘI

Alimente care ajută la sănătatea tenului

5 exerciții pentru abdomen plat pe care le poți face acasă

În articolul

Beneficiile suculului de lămâie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp