Boli ale cavității bucale

Publicat pe 30.06.2015 la 12:38 Actualizat pe 30.06.2015 la 12:42

Fiecare din noi a întâmpinat probleme ale cavității orale cel puțin o dată, fie că vorbim despre probleme la nivelul buzelor, al gingiilor sau probleme la nivelul obrajilor.

Fiecare din noi a întâmpinat probleme ale cavității orale cel puțin o dată, fie că vorbim despre probleme la nivelul buzelor, al gingiilor sau probleme la nivelul obrajilor.

Simptomele problemelor cavității bucale variază de la senzația de uscăciune la schimbarea gustului alimentelor și până la probleme de deglutiție.

Aftele bucale reprezintă probleme ale cavității orale care pot apărea fie din pricina consumului unor alimente nepotrivite, fie din pricina febrei, a unor tratamente medicamentoase sau ale unor etape precum pubertatea, menstruația sau sarcina. Aftele bucale sunt niște ulcerații care apar în cavitatea bucală, au culoarea alb-gălbuie și se vor vindeca în aproximativ zece zile fără a lăsa cicatrici.

În ceea ce privește stomatitele, acestea sunt inflamații ale membranei mucoase care căptușește suprafața din interiorul gurii. Această problemă a cavității orale aduce durere și iritabilitate.

Herpesurile sunt formații ulceroase care trec cam la fel ca aftele, în aproximativ zece zile.

Buzele crăpate sunt și ele semnul unor afecțiuni precum deschidratarea sau temperatura ridicată a corpului.

Senzația de gură uscată apare atunci când persoana în cauza este deshidratată, anxioasă și are anumite reacții la tratamente medicamentoase.

Când vorbim despre apariția candidozei orale, ne referim la apariția unor cruste de culoare albă și va duce la schimbarea gustului și la disconfort.

Respirația urât mirositoare numită și halenă, poate apărea din pricina unor boli cronice sau din cauza unei igiene orale necorespunzătoare.
Problemele de la nivelul gingiilor apăr din pricina înmulțirii bacteriilor care afectează dinții. Aceste afecțiuni pot fi prevenite printr-o igiena dentară corectă și precisă.

În vederea tratării problemelor cavității bucale, medicul specialist va avea în vedere tratarea cauzei. Drept urmare, se recomandă hidratarea, folosirea unui balsam de buze hidratant, aplicarea de ulei de cocos pe buzele crăpate, folosirea unui unguent special pentru herpes, evitarea citricelor și acidului pentru ulceratiile din interiorul gurii.

În articolul

Boli ale cavității bucale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x