Dificil de diagnosticat: ce boli nu pot identifica ușor medicii?
Publicat pe 11.05.2017 la 19:24 Actualizat pe 11.05.2017 la 20:53
Si medicii pot da gres sau pur si simplu nu pot transmite o informatie corecta pacientului, datorita unori boli greu de diagnosticat: hipotiroidism, astm, sindromul de intestin iritabil, celiachie si artrita reumatoida.
Deși medicina este o știință care avansează în fiecare zi, există boli al căror diagnostic este, încă, foarte complex. Una dintre patologiile care prezintă cele mai multe probleme în stabilirea diagnosticului este tulburarea psihică.Pin urmare, sunt 5 patologii care sunt cu adevărat greu de diagnosticat:
- Hipotiroidism (constă în deficiența hormonilor tiroidieni): Oboseala, pielea uscată sau durerile musculare, cu modificări de greutate drastice sunt unele dintre simptomele ce trebuie să fie luate în considerare.
- Astm ( boală inflamatorie cronică a căilor respiratorii): La prezentarea unei crize respiratorii, pacienții încep să fie tratați cu inhalatoare fără testare prealabilă (spirometrie), prin care se poate afla dacă într-adevăr suferă de astm.
- Sindromul de intestin iritabil (SII): Această patologie este atinsă după ce sunt excluse alte posibilități și nu trebuie confundată cu alte boli, cum ar fi sensibilitatea non-celiacă la gluten, care are simptome similare.
- Celiachie (intoleranță la gluten): Experții cataloghează această boală ca fiind una dintre cele mai dificil de diagnosticat și explică faptul că, probabil, 10% din întreaga populatie suferă de această afecțiune fără să știe.
- Artrită reumatoidă: Nu există nici un tratament și nu se cunosc cu exactitate cauzele, însă aceasta afectează până la 1% din populația lumii.