Cat dureaza sa iti pui un implant dentar?

Publicat pe 15.11.2019 la 17:48 Actualizat pe 15.11.2019 la 17:50

Chiar daca este o varianta destul de costisitoare, implantul reprezinta cu siguranta o investitie inteleapta si care aduce cu sine foarte multe beneficii pe termen lung.

Foto: pixabay

Lipsa unui dinte sau a unei masele poate fi o problema foarte mare pentru orice persoana, atat din punct de vedere al sanatatii danturii, cat si din punct de vedere estetic. Orice gol de la nivelul danturii poate aduce cu sine probleme si pentru dintii din vecinatate, dar si pentru cel de deasupra sau de dedesubt, care nu mai are pe ce sa calce. Tocmai de aceea, este necesar ca spatiile sa fie umplute cat mai repede, iar solutiile oferite de medicii stomatologi nu sunt deloc putine. Poti opta pentru proteze dentare, dar si pentru o solutie mult mai eficienta si durabila: implantul dentar. Chiar daca este o varianta destul de costisitoare, implantul reprezinta cu siguranta o investitie inteleapta si care aduce cu sine foarte multe beneficii pe termen lung. In general, operatia de implant dentar este perceputa drept una care presupune foarte mult timp, dar noile tehnologii iti permit sa beneficiezi de dinti ficsi intr-o singura zi. Cum poti ajunge sa beneficiezi de un implant dentar si cum se desfasoara procesul?

Prima consultatie si fixarea implantului in os

Inainte de a recurge la operatiunea propriu-zisa de implant, este necesara o consultatie prealabila la capatul careia medicul stabileste daca implantul poate fi efectuat in conditii de siguranta si daca exista suficient os pentru o asemenea interventie. Odata stabilit faptul ca implantul poate fi efectuat, se va fixa si data urmatoarei programari, cand va avea loc fixarea implantului in os. Dupa injectarea lichidului anesteziant, care se aplica la nivel local, se asteapta aproximativ cinci minute pentru ca efectul sa fie complet, iar apoi se trece la incizia gingiei si crearea canalului necesar pentru a fi inserat implantul. Intregul proces este foarte scurt si nu dureaza mai mult de o ora. Zona in care se va realiza implantul este anesteziata inainte ca implantul sa fie introdus in os. Ulterior, implantul va fi acoperit de gingie. Este recomandat sa ajungi cu 30 de minute mai devreme fata de ora la care ai fost programat, pentru ca va fi nevoie sa completezi diferite documente medicale, prin care iti vei da acordul pentru efectuarea interventiei.

Controlul postoperator si descoperirea implantului

Dupa interventia de fixare a implantului in os, urmeaza 10 zile de pauza, timp in care implantul se fixeaza si se sedimenteaza sub gingie. Dupa ce aceste 10 zile au trecut, firele de sutura sunt indepartate, pentru ca gingia s-a vindecat. Timp de pana la 6 luni, implantul de titan nu o sa poata fi observat cu vederea, pentru ca va trebui lasat sa se integreze in os si sa se vindece. Dupa ce trec si cele 6 luni necesare vindecarii, peste implant o sa se monteze un surub de vindecare, care o sa faca loc in gingie coroanei de ceramica.

Realizarea coroanei dentare din ceramica si cimentarea ei

Dupa montarea surubului, se mai asteapta doua saptamani, iar ulterior se trece la montarea bontului care o sa sustina coroana din ceramica. Bontului i se va prelua o amprenta si, pe baza acesteia, se va produce in laborator coroana dentara. Apoi, coroana se cimenteaza si operatiunea de implant este finalizata.

Asadar, operatia de implant dentar nu dureaza deloc foarte mult timp, iar dupa doar doua saptamani implantul va fi acoperit de gingie si se va sedimenta sub aceasta. In total, lucrarea de implant ar trebui sa fie finalizata dupa aproximativ jumatate de an.

Odata sfarsit procesul, vei putea zambi cu incredere si te vei bucura de o dantura completa si sanatoasa. De asemenea, trebuie sa stii ca tehnologia utilizata in prezent permite finalizarea unui implant dentar chiar si in 24 de ore.

În articolul

Cat dureaza sa iti pui un implant dentar?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x