Ce aparate fitness poti folosi acasa in functie de rezultatele pe care le urmaresti

Publicat pe 30.11.2018 la 10:56 Actualizat pe 30.11.2018 la 11:03

Cea mai comoda solutie pentru a exersa este achizitionarea unor aparate fitness pentru acasa, fapt ce te va scuti de drumurile facute spre si dinspre sala.

In conditiile de sedentarism impuse de viata urbana a prezentului, activitatile de fitness sunt singura evadare de care se poate bucura corpul tau. Astfel, tot mai multe persoane aleg sa alerge in parc, sa mearga cu bicicleta sau sa se inscrie la una din salile de fitness din zona in care locuiesc sau lucreaza. Din pacate, aceste variante nu sunt chiar cele mai eficiente sau comode, fiindca activitatile in aer liber depind de vremea de afara, iar salile de sport sunt supraaglomerate in majoritatea orelor de program.

Cea mai comoda solutie pentru a exersa este achizitionarea unor aparate fitness pentru acasa, fapt ce te va scuti de drumurile facute spre si dinspre sala, de privirile nedorite ale oamenilor din jur si de situatiile in care trebuie sa astepti pentru a se elibera aparatul pe care vrei sa il folosesti. In plus, iti vei putea alege emisiunea TV pe care sa o urmaresti in timpul exercitiilor sau playlist-ul care sa te mentina concentrat. In functie de obiectivele tale sportive si de spatiul pe care poti sa il aloci, iata ce aparate fitness ai putea folosi in confortul propriei locuinte:

Cresterea masei musculare

Daca iti doresti o dezvoltare armonioasa a corpului si o evidentiere a musculaturii, atunci exercitiile cu greutati sunt solutia. Pentru a putea efectua cele mai eficiente antrenamente de acest gen, va trebui sa ai in vedere categoria de aparate fitness proiectate pentru dezvoltarea masei musculare. Iata cateva exemple de echipament necesar:

- bara dreapta scurta/bara EZ si gantere: antrenamentele ce implica gantere si haltere sunt foarte eficiente atat in dezvoltarea grupelor musculare mari (ale pieptului sau spatelui), cat si in evidentierea si tonifierea bratelor si antebratelor. Aceste greutati pot fi folosite in antrenamente libere sau completate de o banca dreapta sau inclinata;

- banca forta multifunctionala: exista multe modele de aparate fitness multifunctionale destinate cresterii masei musculare, iar acestea au ca rol principal antrenarea izolata a grupelor de muschi pentru o dezvoltare mai rapida. Pentru a avea acces la cat mai multe exercitii, va trebui sa alegi perechi de discuri cu cat mai multe valori de greutate, care sa permita atat “lucrarea” intensa a grupelor mari, cat si solicitarea indelungata a grupelor musculare mai mici.

Slabire si tonifiere

Pentru a slabi rapid si in mod sanatos, va trebui sa asiguri o frecventa buna antrenamentelor cardiovasculare. Astfel, gama de aparate fitness ce ofera acest tip de exercitii este dominata de cateva modele de succes:

- bicicleta fitness/eliptica: antrenamentele pe bicicleta stationara asigura un proces foarte eficient de slabire prin arderea puternica a caloriilor din corp. Pe deasupra, sistemul circulator si rezistenta la efort vor cunoaste imbunatatiri evidente, iar antrenamentele vor avea un impact redus asupra articulatiilor tale;

- banda de alergare: desi acest tip de aparate fitness din salile de sport iti lasa impresia ca ocupa foarte mult spatiu, exista si modele pliabile si de dimensiuni reduse, pe care le poti instala rapid in orice camera a casei tale. Alergarea este printre cele mai eficiente metode de slabire si tonifiere a musculaturii si, pe deasupra, foloseste miscari naturale, astfel incat nu va fi nevoie sa deprinzi tehnici noi de antrenament;

- banca de abdomene: zona mediana a corpului este, de obicei, un magnet pentru tesutul adipos. Astfel, aparatele fitness care permit antrenamente ale musculaturii abdominale nu ar trebui sa lipseasca din “home-gym”-ul tau.

Pentru a avea acces la toate aceste aparate fitness si multe alte produse si echipamente pentru sport practicat indoor sau outdoor, intra acum pe Sport-Mag.ro si profita de campania de reduceri!

În articolul

Ce aparate fitness poti folosi acasa in functie de rezultatele pe care le urmaresti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x