Ce este dieta South Beach?

Publicat pe 07.06.2019 la 15:48 Actualizat pe 07.06.2019 la 15:53

Pierderea kilogramelor reprezintă o adevarată provocare, mai ales dacă ai depășit cu mult limita impusă de medici. Cel mai bine este să apelezi la dietele deja verificate. South Beach este una dintre ele, dar ca majoritatea regimurilor de slăbit are și avantaje și dezavantaje.

Foto: pixabay

Pierderea kilogramelor reprezintă o adevarată provocare, mai ales dacă ai depășit cu mult limita impusă de medici. În acest caz, vei vrea să încerci tot ce este posibil, numai să încapi din nou în hainele tale preferate. Cel mai bine este să apelezi la dietele deja verificate. South Beach este una dintre ele, dar ca majoritatea regimurilor de slăbit are și avantaje și dezavantaje.

Care sunt principiile după care se ghidează?

Principiul după care se ghideaza dieta South Beach este alegerea glucidelor si lipidelor bune. În acest fel, scazi și nivelul colesterolului și reduci riscul aparitiei bolilor cardiovasculare și a diabetului. Cel mai important este că nu vei muri de foame, pentru că dieta South Beach este oarecum permisivă, în anumite termene.

Ideea acestei diete a avut-o medicul cardiolog Arthur Agatston, așa că mai ai un avantaj! Dieta are o bază șiințifică și nu exclude nici o categorie importantă de alimente. Atunci când a creat regimul, Agatston a constatat că pacienții lui cântăreau cu aproape 7 kilograme mai puțin după doar două săptămâni și au continuat și după aceea să piardă în greutate.

Care sunt glucidele și lipidele bune?

Medicul Agatston le-a inclus în aceasta categorie pe cele bogate în fibre, cu index glicemic scăzut, aborbție lentă și ușor digerabile. Lipidele permise sunt cele polinesaturate și mononesaturate, în special acizii grași Omega 3.


Care sunt etapele dietei?

Dieta South Beach trebuie ținută respectând anumite etape. Prima dintre ele durează 14 zile și este foarte strictă. Ai voie să mănânci carne slabă de pui, peste, fructe de mare, curcan, dar în cantități moderate. Îți mai sunt permise nucile, ouăle, fructele, brânza. Ideea de bază este să ai trei mese echilibrate pe zi și să nu ți se facă foame! Sună bine, nu?

Alimentele permise: muschi de vită, carne de pui (fără piele), piept de curcan, toate tipurile de pește, ouă, brânzeturi degresate, arahide, fistic, legume verzi, ulei de măsline sau rapiță.

Alimentele interzise: friptură de porc, șuncă, iaurturi, înghețată, lapte, brânzeturi grase, morcovi, porumb, fructe și sucuri de fructe, alcool (toate tipurile), toate făinoasele: pâine, cereale, paste, aluaturi, biscuiți, orez.


Meniul tău într-o zi poate arăta cam așa:

Micul dejun: suc de legume, ouă fierte, spanac, două felii file de mușchi, cafea sau ceai

Gustare: brânză topită, țelină

Pranz: salată de legume, carne slabă, brânză degresată

Gustare: roșii cherry, brânză de vaci

Cină: pește, fasole păstăi, salată de varză

Dacă vei ține cont de aceste indicații vei pierde între 4 și 7 kilograme.

Programul din etapa a doua îl poți urma până când ajungi la greutatea dorită. Vestea bună că este ceva mai permisiv, pentru că poți consuma alimente din toate grupele.

Alimente permise: fructe, lapte (sau alte lactate) cu 1% grăsime, cereale integrale, fasole, vin roșu.

Alimente care trebuie consumate cu moderație: produse de brutărie și patiserie, cartofi, morcovi, banane, ananas, pepene roșu și miere.

În aceasta etapă nu vei mai pierde decât un kilogram pe săptămână.


Etapa a treia reprezintă menținerea greutății și este și mai permisivă! Trebuie să îți faci din ea un mod de viață. Dacă începi să iei din nou în greutate nu trebuie decât să te întorci la primele etape.

Pentru ca afectele dietei să fie maxime, trebuie să bei opt pahare de apă zilnic și să limitezi consumul de băuturi pe baza de cafeina. O cană de cafea dimineața este suficienta. De asemenea, trebui să iei 500-1000 mg calciu zilnic.

Care sunt dezavantajele?
Dieta aceasta sună foarte bine și pare perfectă, dar ca de obicei, există și câteva dezavantaje. Dacă suferi de intoleranță la lactoză este greu să o urmezi pentru că toate gustările presupun brânzeturi.

Un alt dezavantaj îl reprezintă riscul de a pune la loc câteva din kilogramele pierdute, așa că este indicat să combini dieta South Beach cu exercițiile fizice. În felul acesta, nu numai că vei slabi, dar îți vei tonifia și mușchii și vei evitata apariția vergeturilor.

În articolul

Ce este dieta South Beach?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii ar putea beneficia de un nou tip de concendiu medical plătit. Se vor putea acorda maxim 45 de zile într-un an
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x