Ce NU trebuie să mănânci în vacanță dacă vrei să te întorci sănătoasă și fără kilograme în plus
Publicat pe 03.07.2015 la 15:38 Actualizat pe 03.07.2015 la 15:41
Pentru mulţi dintre noi concediul nu înseamnă doar relaxare, ci şi renunţarea la regulile unei alimentaţii sănătoase. Ai grijă şi nu transforma vacanţa într-un festin primejdios de meniuri grele care îţi pot ameninţa sănătatea
Pentru mulţi dintre noi concediul nu înseamnă doar relaxare, ci şi renunţarea la regulile unei alimentaţii sănătoase. Ai grijă şi nu transforma vacanţa într-un festin primejdios de meniuri grele care îţi pot ameninţa sănătatea.
Vara trebuie să abordăm un tip de alimentaţie care să răspundă gradelor ridicate din termometre. Pe lista alimentelor estivale care ne pot ameninţa sănătatea se înscriu cele prea prăjite, prea condimentate, prea grele, prea cremoase sau uşor perisabile.
Evită pe cât posibil să consumi preparate din carne tocată (mici, cârnaţi), prăjeli (cartofi prăjiţi, carne grasă prăjită), salate cu maioneză, dulciuri cu cremă sau cu frişcă (prăjituri, torturi), îngheţată în exces, băuturi alcoolice.
Sfat: Fii ponderat chiar şi în concediu. Alimentele grele îţi aduc multe probleme: balonări, enterocolite, colici biliare şi kilograme în plus.
Ce poţi mânca vara ?
Cele mai adecvate alimente pe vreme caniculară sunt cele care te hidratează şi îţi aduc aport de vitamine şi de minerale. Este vorba de legume, fructe, carne slabă, cereale, lactate şi foarte multe lichide (apă, sucuri naturale, limonadă). Optează pentru supe uşoare, salate de legume condimentate natural cu verdeaţă, ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Consumă carne uşoară (de pui sau de peşte) preparată la aburi sau sub formă de grătar. Fructele consumă-le în stare proaspătă sau cumpără sucuri naturale obţinute din ele. Când ţi-e poftă de dulce consumă deserturi reci, cum ar fi salatele de fructe şi tartele fără cremă.
Nu uita să te hidratezi corespunzător, şi nu oricum, ci cu lichide de calitate: apă plată şi minerală (alternativ), limonadă obţinută din lămâie, îndulcită cu miere, ceaiuri şi sucuri de fructe.