Ce trebuie să faci dacă ai coroane dentare ce ţi-au înnegrit gingia! Sfaturi de la specialişti
Publicat pe 27.01.2017 la 12:12 Actualizat pe 27.01.2017 la 23:38
Medicul stomatolog Oana Florea explica de ce apar aceste probleme.
Se întâmplă destul de des să observăm că, sub dinții care au fost acoperiți de coroane, gingia se închide la culoare, aproape că devine neagră. De vina, spun specialiștii, sunt coroanele dentare metalice, din materiale de calitate modestă, pe care dentiștii obișnuiau să le monteze în urmă cu mulți ani, în funcție de bugetele modeste ale pacienților.
Tehnologia a avansat, însă, iar în prezent cei care se confruntă cu această problemă au posibilitatea să își schimbe coroanele dentare și să își trateze astfel gingiile afectate.
Medicul stomatolog Oana Florea explică de ce apăr aceste probleme ale gingiilor.
"Coroanele dentare se realizează în ultimii ani din materiale ceramice, de diferite tipuri. Coroanele ceramice pe suport de zirconiu sunt cele mai sigure și mai plăcute din punct de vedere estetic. Avantajele sunt multiple. Din punct de vedere biologic, zirconiul nu corodează, deci nu apare linia gingivala neagră că în cazul coroanelor metalo-ceramice. Zirconiul nu este conductor termic sau electric, astfel că nu mai mai este nevoie să se folosească pilă electrică orală între diverse metale. Apoi, pacientul nu mai rămâne cu o sensiblitate la rece/cald transmisă țesuturilor vecine. Că și aspect, zirconiul este foarte natural, greu de diferențiat față de dinții proprii. Din acest motiv este un material foarte dorit și folosit în prezent”, declară Dr. Oana Florea.