Ce trebuie sa stii pentru o alaptare usoara?

Publicat pe 23.03.2020 la 12:48 Actualizat pe 23.03.2020 la 13:09

Exista foarte multe lucruri la care o proaspata mamica trebuie sa se gandeasca, dar cel mai important aspect ramana alaptarea. Aceasta este importanta deoarece copilul trebuie hranit de cateva ori pe zi pentru ca laptele matern sa ii ofere nutrientii esentiali dezvoltarii sale.

Afla din acest articol care sunt cele mai bune sfaturi pentru o alaptare usoara atat pentru tine, cat si pentru cel mic.


Fii atenta la nevoile celui mic

Chiar daca esti mamica de putin timp, exista o serie de semne pe care cei mici le transmit in momentul in care le este foame. Fie deschid si inchid gura des, isi tin degetele in gura sau intorc destul de des capul catre mama lor. Este de ajuns sa fii atenta de cateva ori la el, pentru ca apoi vei anticipa chiar tu senzatia de foame a celui mic. In acest fel, vei evita ca el sa planga si va simti ca esti alaturi de el.


Nu il forta sa manance
Copilul, chiar daca este foarte mic, stie cand ii este foame si cat de mult vrea sa manance. Nu este nevoie sa il fortezi sau sa incerci sa il hranesti mai des decat vrea el. Bebelusii nu sunt copii care sa inteleaga ca trebuie sa manance la anumite ore sau care daca nu mananca atunci cand primesc mancare, nu mai mananca deloc. De asemenea, nu este cazul sa trezesti copilul pentru a-l alapta. Se va trezi singur atunci cand va simti ca ii este foame.


Cauta un loc confortabil pentru alaptare

Perioada de alaptare dureaza foarte mult si poate trece de un an. Cauta un loc confortabil pentru asta si, mai ales, o pozitie care sa nu te chinuie sau care sa nu iti provoace dureri, in special in zona spatelui sau a umerilor. De asemenea, o pozitie incorecta il poate deranja pe cel mic in timp ce se hraneste.


Foloseste o pompa de san daca este nevoie
Foarte multe femei cu piele sensibila nu pot alapta deoarece bebelusii le pot face o serie de rani pe sani. In astfel de cazuri, poti folosi pompa pentru san. Ai de ales dintre numeroase modele de pompe de san pentru alaptare de la educlass.ro. Copilul tau va primi laptele matern, fara ca tu sa te chinui.


Ingrijeste-ti pielea
Pielea din zona sanilor este supusa unor schimbari dupa nastere, mai ales daca cel mic este alaptat in mod constant. Se poate usca, crapa, irita, toate acestea in acelasi timp, ceea ce poate transforma alaptarea intr-un adevarat chin. Pentru a putea face din alaptare o experienta cat mai frumoasa, aplica zilnic pe piele o serie de uleiuri si unguente speciale pentru aceasta perioada.

Lasa grijile deoparte

Foarte multe femei isi fac griji in perioada alaptarii, mai ales pentru ca se gandesc ca nu vor avea lapte suficient pentru copilul lor. Uita de acest lucru si bucura-te de aceste momente impreuna cu cel mic. Retine ca pe cat de mult vei alapta bebelusul, cu atat vei produce mai mult lapte. Insa, daca se intampla sa ramai fara lapte, exista numeroase alternative pentru inlocuirea laptelui matern.
Incearca sa te bucuri din plin de aceasta perioada alaturi de cel mic si priveste partea buna a lucrurilor. De asemenea, nu te ingrijora prea des si lasa lucrurile sa vina de la sine.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Ce trebuie sa stii pentru o alaptare usoara?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Selly, atac la adresa Oanei Roman: „Băgătoare de seamă, vorbește gura fără ea”. Vloggerul, cuvinte dure pentru vedetă
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x