Cea mai buna metoda de relaxare, masajul

Publicat pe 29.07.2010 la 21:12

Viata de zi cu zi poate fi stresanta. Chiar daca ai la dispozitie doar cateva ore, mergi la un Spa si bucura-te de un masaj de relaxare benefic atat pentru corp, cat si pentru minte.

Dupa o zi lunga si obositoare la serviciu nu vrei decat sa ajungi acasa si sa te instalezi confortabil pe canapea, eventual in fata televizorului.

Oricat de atragatoare pare aceasta solutie, pentru relaxare, un masaj este mult mai recomandat. Poti alege un Spa din apropierea locuintei tale si astfel efortul nu va fi prea mare.

Ce-ai zice de un masaj la 4 maini?


Pentru a imbunatati experienta de spa, clinica de infrumusetare „Eden" propune un masaj la patru maini. Ce inseamna asta? Presupune, in primul rand, o sincronizare armonioasa intre cei doi terapeuti care realizeaza procedura.

Diferitele zone ale corpului sunt lucrate simultan, intre cei doi terapeuti existand o constanta comunicare, unul conducand miscarile, iar celalalt urmandu-l. Nicio parte a corpului nu va fi uitata.

Masajul stimuleaza circulatia sangvina si cea limfatica si creste fluxul sangvin si limfatic in structurile musculare si tisulare profunde. Pornind de la proprietatile masajului in general este recomandat in orice afectiune care nu pericliteaza starea clientului sau a terapeutului: boli contagioase, rani deschise, pareze/paralizii etc.

Prin urmare, oricine poate beneficia de acest tip de masaj. In caz de dureri mari, terapeutul isi poate ajusta presiunea sau temperatura instrumentului pe care il foloseste.

Poate fi un masaj de relaxare si detensionare a articulatiilor sau un masaj anticelulitic bazat pe miscari profunde si drenaj limfatic. Contraindicatiile sunt generale, comune oricarui masaj sau terapii spa. Din cauza pozitiei nu este indicat femeilor insarcinate sau celor cu rani deschise, varice, neuropatii.

Sfatul specialistului:
Ada Cirap, training manager, Eden Spa
„Numarul sedintelor este stabilit impreuna cu terapeutul, in functie de afectiune. Daca vorbim de contracturi musculare (mai ales la sportivi) poate fi nevoie de o frecventa zilnica pana la ameliorarea problemei.

Pentru relaxare, numarul de sedinte depinde de scopul masajului si disponibilitatea clientului. Trebuie mentionat faptul ca o alimentatie sanatoasa, hidratare zilnica si sport macar de doua ori pe saptamana sunt conditii necesare pentru reusita unui program spa."

Citeste si Revista Felicia

sursa foto: 1stophanoi.com

În articolul

Cea mai buna metoda de relaxare, masajul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x