CEA MAI NOUĂ CURĂ DE SLĂBIRE!!! Dieta Tokyo-Paris: o talie subțire în numai 3 săptămâni!

Publicat pe 13.05.2014 la 11:07 Actualizat pe 13.05.2014 la 11:09

Vrei să ai și tu aceeași talie de viespe pe care o au delicatele femei japoneze? Este timpul să testezi dieta Tokyo-Paris! Este un regim în două etape, ușor de urmat și eficient.

Vrei să ai și tu aceeași talie de viespe pe care o au delicatele femei japoneze? Este timpul să testezi dieta Tokyo-Paris! Este un regim în două etape, ușor de urmat și eficient.

Dieta Tokyo-Paris a fost elaborată de medicul nutriționist Sophie Ortega, profesor de Dietetică, nutriție clinică și terapeutică la Universitatea Paris VII și la Universitatea din Montpelier. Regimul dr. Ortega a fost publicat într-o carte - La Méthode minceur Tokyo-Paris – lansată în luna martie și cuprinde două etape: faza Starter (numită așa pentru că cu ea... începe cura de slăbire) și faza Zen (care este una de echilibrare și de fixare a greutății câștigate în prima etapă).

FAZA STARTER

Înainte de a începe cura de slăbire, stabilește-ți „ținta”, greutatea ideală spre care tinzi și la care ai putea ajunge în etapa Starter (care durează 18 zile). În această fază, hrana ta zilnică nu trebuie să depășească 1400 kcal pe zi.

Micul dejun

Micul dejun trebuie să-ți aducp cel puțin o treime din energia necesară unei zile (500 Kcal) și de aceea se va baza pe proteine din belșug. Sunt recomandate alimente cu aport caloric mediu sau ridicat. În plus față de băutură (apă, ceai, cafea), micul dejun este compus din grăsimi (luate din unt de arahide sau din nuci), un fruct dulce, 60 g cereale sau amidon și 60-80 g proteine (din șuncă, somon, ouă sau produse lactate). Ideal ar fi să așezați alimentele într-o cutie de „bento” (tipic japoneză), cu 5 compartimente, câte unul pentru fiecare grup de alimente de mai sus.

Masa de prânz și cina

Aportul de calorii al celorlalte două mese ale zilei trebuie să fie mai mic – maxim 450 kcal, fiecare (și mai puțin, chiar, dacă micul dejun a fost mai bogat). Se vor servi de data aceasta 6 categorii de alimente, într-o cutie „bento” cu 6 compartimente. Iată și care sunt acestea: o băutură (apă, ceai, cafea, suc de fructe), legume (maxim 150 g), grăsimi, un deserte (un fruct sau produse lactate), un produs care conține konjac (150 g) și proteine (de preferat carne slabă sau pește – 120-150 g).

Dacă la sfârșitul primei perioade Starter încă nu ți-ai atins ținta și mai ai de dat jos kilograme, atunci urmează 3 zile faza Zen și reia faza Starter pentru alte 18 zile. Secvențele de câte trei săptămâni (18 + 3 zile) sunt cele mai eficiente.

FAZA ZEN

Etapa Zen are rolul de a stabiliza greutatea pe care ai câștigat-o în etapa Starter. În aceste trei zile, aportul caloric trebuie să urce la 1700 kcal, zilnic.

Micul dejun, în faza Zen, este la fel ca și în etapa precedentă. Cele 200 kcal în plus vor fi adăugate la masa de prânz. Obligatoriu, la prânz sau la cină, se va consuma un produs pe bază de konjac (atenție! nu vor fi consumate alte produse care conțin amidon!).

Principiile dietei

Primul principiu al dietei Tokyo-Paris se inspiră din regimul de hrană al japonezilor: să nu mănânci niciodată până simți că te-ai săturat. Dr. Ortega crede că trebuie să acoperi doar 80% din „foamea ta”. Această atitudine, care în japoneză poartă numele de Hara Hachi, este o modalitate de a optimiza confortul digestiv.

Cum se face asta? Prin integrarea în dietă a unor alimente cu conținut caloric scăzut. Asta înseamnă că îți umpli stomacul, dar aportul caloric e mai mic. În plus, spune nutriționistul, alimentele cu densitate calorică mică sunt cele care aduc microelementele esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Ce este „konjac”?

Este un tubercul (vezi foto), al cărui gust și aspect se apropie de cel al altor fecule (precum cartoful), dar are în plus capacitatea de a inhiba nevoia de dulce. În plus, se și prepară mult mai ușor, nu este nevoie decât să-l lași să fiarbă 3 minute în apă, după care se scoate, se scurge și se încorporează în orice mâncare, de la salate la sosuri de roșii (pentru a le îngroșa).

Ce alte alimente sunt recomandate?

Citește pe revistafelicia.ro!

În articolul

CEA MAI NOUĂ CURĂ DE SLĂBIRE!!! Dieta Tokyo-Paris: o talie subțire în numai 3 săptămâni!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x