Ceaiul de hamei te ajuta sa dormi mai bine

Publicat pe 04.08.2010 la 19:03

hamei

Hameiul este cultivat ca principal adaus in procesul de fabricare a berii. Tocmai de aceea i se mai spune si iarba berii. Insa hameiul este utilizat si cu scop medical. In acest sens, este administrat frecvent in insomnii si pentru calmarea starilor de agitatie.

Pe locul doi in topul afectiunilor care pot fi tratate cu hamei se afla durerile articulare reumatice. Tot hameiul combate durerile gutei.

O cantitate prea mare provoaca aparitia halucinatiilor", atrage atentia Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med. Astfel, ceaiul sau tinctura se administreaza o saptamana, dupa care se face o pauza de doua-trei zile.

Dupa mese copioase
Specialistul nostru recomanda hameiul pentru efectul calmant pe care il are pentru digestie.

Dupa o masa copioasa, 100 ml ceai de hamei asigura o buna digestie. Totodata, ceaiul ajuta si la reducerea senzatiei de balonare. Puteti sa indulciti ceaiul cu putina miere.

Specialistul nostru atrage din nou atentia ca aceasta planta stimuleaza pofta de mancare. Asadar, hameiul nu se recomanda persoanelor care au probleme cu kilogramele in plus.

Cum se administreaza?
De la hamei se folosesc in special conurile. Acestea se prepara sub forma de:

Ceai - Se adauga o lingura conuri de hamei in 300 ml de apa clocotita. Se infuzeaza un minut si se bea o cana seara pentru un somn odihnitor. Pentru celelalte afectiuni se pot consuma pana la trei cani pe zi.

Tinctura - Poate fi procurata de la magazinele de specialitate. Se administreaza de la 25 pana la 75 de picaturi pe zi. Pentru insomnie, specialistul nostru recomanda administrarea a 25 de picaturi seara. In afectiunile dureroase se administreaza cate 25 de picaturi de trei ori pe zi.

Pulbere zdrobita - Conurile de hamei se zdrobesc foarte usor chiar cu mana, obtinandu-se o pulbere cu un puternic efect diuretic.

Depozitarea pulberii de hamei se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum doua saptamani. Nu mai mult de doua saptamani, deoarece uleiurile sale volatile se evapora rapid.

Saculet cu hamei - intr-un saculet de panza se pun conuri de hamei. Acest saculet se aplica pe zonele dureroase. Atentie! Se va evita zona inimii, pentru ca astfel se activeaza circulatia sangelui, spune medicul Cristina Balanescu.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: food-travel.com

În articolul

Ceaiul de hamei te ajuta sa dormi mai bine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x