CEAIURI: patru dintre cele mai sănătoase remedii naturiste

Publicat pe 12.08.2016 la 11:51 Actualizat pe 14.08.2016 la 08:41

Ceaiul este o bautura consumata mai ales in perioada rece a anului, in tratarea gripelor, deoarece multe persoane nu stiu ca el are o multime de alte beneficii, fiind un important remediu naturist.

Ceaiul, cel mai vechi remediu naturist

Proprietățile infuziilor din plante medicinale au fost descoperite acum multă vreme, ceaiul fiind unul dintre cele mai vechi remedii naturiste prin care pot fi tratate răcelile, durerile abdominale și altele asemenea. Chiar dacă nu reușesc să înlăture pe deplin simptomele, ceaiurile împiedică agravarea bolii și, mai mult decât atât, întăresc sistemul imunitar. Probabil obișnuiești să consumi acest lichid în perioada rece a anului, acesta fiind momentul în care organismul tău este predispus îmbolnăvirii. Totuși, ceaiul are o mulțime de alte beneficii și, în funcție de tipul plantelor alese, poți împiedica apariția a numeroase boli, îți poți îmbunătăți capacitatea de concentrare și, mai mult decât atât, îl poți utiliza inclusiv în procesul de slăbire.

Ceaiul de salvie

Pe lângă proprietățile sale antidepresive, ceaiul de salvie mai este recomandat în tratarea problemelor digestive și a durerilor menstruale. Mai mult decât atât, unii medici naturiști susțin că o ceașcă din acest lichid te va ajuta să îți păstrezi creierul sănătos, prevenind apariția sindromului Alzheimer.

Ceaiul de ghimbir

Poți scăpa rapid de starea de greață, indiferent de motivul care a declanșat-o, cu puțin ceai de ghimbir. Deși este cunoscut doar pentru faptul că tratează majoritatea problemelor intestinale, el te va ajuta și în cazul în care suferi de migrene, bonșite sau infecții ale căilor respiratorii. Totuși, ai grijă să îl consumi cu moderație, deoarece ghimbirul are și un puternic efect diuretic.

Ceaiul verde

În prezent, ceaiul verde este printre singurele infuzii de plante pe care oamenii le consumă și în timpul verii, alături de câtreva cuburi de gheață. Privit ca fiind o alternativă mult mai sănătoasă a băuturilor carbogazoase, află că o cană de ceai verde îți va oferi o mulțime de alte beneficii. Îmbunătățește circulația sângelui, reduce durerile provocate de migrene și te scapă de carii sau inflamații ale gingiilor.

Ceaiul de sunătoare

În cazul în care ești fumătoare și îți dorești să scapi de acest viciu, iată un remediu naturist eficient. Sunătoarea te va scăpa de dependența de nicotină și, mai mult decât atât, poate ameliora funcţionarea bilei și ajută la eliminarea retenţiei de apă, favorizând scăderea în greutate. Unele studii au demonstrat eficiența ceaiului de sunătoare în tratarea insomniilor deci, dacă te confrunți cu această problemă, trebuie să îl incluzi în alimentația ta.

În articolul

CEAIURI: patru dintre cele mai sănătoase remedii naturiste

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x