Ceaiul VERDE: Cele mai bune rețete pentru SĂNĂTATE și FRUMUSEȚE

Publicat pe 03.11.2016 la 09:15 Actualizat pe 03.11.2016 la 09:03

Sanatatea si frumusetea au un elexir si un protagonist comun: ceaiul verde.

hepta.ro

1211 este anul în care călugărul budist, Eisai, a introdus ceaiul în China și a scris o carte despre proprietățile acestuia, pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea psihică. El spunea că „ceaiul are puterea extraordinară de a prelungi durata de viață”...și a avut mare dreptate când a insistat să pună accent pe ceaiul verde, în special pe proprietățile evidente și pe beneficii.

Acesta și-a înființat o grădină botanică unde cultiva, printre altele, planta din care obținea ceaiul verde. El o folosea, în mod deosebit, pentru prepararea licorii prin infuzie și servită, în templu, ca o băutură revigorantă. Datorită acestui fapt, Eisai este cunoscut, în Japonia, drept „părintele ceaiului”. Așadar, încă din Antichitate, ceaiul verde a fost folosit, în mod special, pentru tratarea problemelor renale, dureri de cap, indigestie, ulcer sau chiar în tratarea tumorilor. Ceaiul verde are nenumărate proprietăți, însă știți care corespund cu fiecare tip în parte? Da! Există mai multe varietăți de ceai verde:

Ceai verde cu rodie

Ceaiul cu rodie este o modalitate gustoasă pentru a „împrumuta”, în special, beneficiile pentru înfurmusețare ale acestui fruct. Nu numai că este ușor de preparat și sănătos, dar de asemenea este un răsfăț pentru papilele voastre gustative!

Sursa foto: hepta.ro

Unul dintre cele mai bune sfaturi de frumusețe este și va fi...rodia. Aceasta are beneficii asupra pielii, iar în combinație cu ceaiul verde face adevărate minuni. Veți menține ridurile la distanță, redați elasticitate pielii, evită apariția acneei și veți scăpa de aspectul inestetic. Din punct de vedere medical, ceaiul verde cu rodie are ca proprietăți scăderea colesterolului, protejează sistemul imunitar, reduce stresul, previne bolile cronice, ajută la prevenirea cancerului de stomac, protejează sistemul circulator, previne diabetul și tratează ulcerul gastric.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Ceaiul poate fi consumat atât rece, cât și cald.


Ceai verde cu scorțișoară

Consumat în combinație cu scoțișoară, ceaiul verde răcorește, revitalizează și...slăbește!

Sursa foto: hepta.ro

Rece sau cald, ceaiul verde cu scorțișoară este recomandat să îl consumați atunci când vreți să dați jos din kilogramele nedorite. Ceaiul verde are o aromă delicioasă și deosebită, iar când adăugați și scorțișoară veți obține o explozie de arome irezistibile.

Ingrediente:

Mod de preparare:


Smoothie de ceai verde

Colorat, sănătos, delicios și irezistibil. Smoothie-ul de ceai verde se poate prepara după gustul fiecăruia!

Sursa foto: hepta.ro

Cu toții știți că smoothies sunt extraordinare la gust, dar mai ales pentru sănătate. Amestecul de sucuri de fructe sau legume, alături de ceai verde este un adevărat elexir...și asta pentru că el conține cantități mari de vitamine, fibre, enzime, minerale și multe altele. Acest „desert” ajută digestia, crește metabolismul, scade apetitul, combate constipația și stimulează tranzitul intestinal.

Ingrediente:

Mod de preparare:


Clasicul ceai verde cu lămâie

Cum este sezonul rece, nimic nu este mai potrivit ca un ceai verde cu lămâie.

Sursa foto: hepta.com

Precum ceaiul verde, lămâia este, de asemenea, bogată în antioxidanți cară vă ajută în detoxifierea organismului. De altfel, sucul de lămâie ș i vitamina ce interacționează cu alte substanțe organice din ceaiul verde și ajută la prevenirea degradării celulelor din intestine. Nu degeaba se spune co ceaiul verde cu lămâie este mult mai sănătos decât ceaiul simplu.

Ingrediente:

Mod de preparare:


Ceai verde cu turmeric

Ceaiul verde cu turmeric este rețeta perfectă pentru a urma o dietă de slăbire SĂNĂTOASĂ.

Sursa foto: hepta.ro

Dacă v-ați propus să slăbiți sănătos, vreți să faceți o detoxifiere sau nu aveți energie, băutura din ceai verde și turmeric este numai bună în obținerea obiectivelor. Turmericul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, iar împreună cu ceaiul verde veți reuși să vă recâpătați tonusul.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Ceaiul verde combinat cu alte condimente/ingrediente naturale este de nenumărate ori mai sănătos decât ceaiul simplu. Îl puteți bea atât cald cât și rece, iar în cazul în care doriți să-l îndulciți este recomandat să o faceți cu miere. Evitați alte tipuri de îndulcitori!

În articolul

Ceaiul VERDE: Cele mai bune rețete pentru SĂNĂTATE și FRUMUSEȚE

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x