Cele mai bune uleiuri esentiale si cum sa le folosesti

Publicat pe 03.07.2018 la 14:28 Actualizat pe 03.07.2018 la 14:31

Au fost folosite in medicina timp de mii de ani iar puterea lor de vindecare este foarte bine cunoscuta in intreaga lume si de-a lungul istoriei. Iar daca vrei sa te folosesti si tu de ele, afla care sunt cele mai bune si cum le poti utiliza cat mai eficient.

Uleiurile esentiale sunt extrase direct din scoarta, fructul, floarea, rasina sau radacina unei plante sau unui copac si chiar si o singura picatura de ulei esential pur are efecte benefice asupra sanatatii tale. Au fost folosite in medicina timp de mii de ani iar puterea lor de vindecare este foarte bine cunoscuta in intreaga lume si de-a lungul istoriei. Iar daca vrei sa te folosesti si tu de ele, afla care sunt cele mai bune si cum le poti utiliza cat mai eficient.

Uleiul de lamaie

Uleiul de lamaie este folosit intr-o multime de produse pe care probabil le ai deja prin casa. O simpla tura printre rafturile unui magazin iti va arata ca produse precum detergentii de vase sau gelurile de dus contin ulei de lamaie. Iar uleiul esential de lamaie face minuni pentru piele pentru ca ajuta la eliminarea ridurilor, imbunatateste circulatia sangelui si tonifica pielea.

Uleiul de scortisoara

Daca lamaia este vie, proaspata si plina de energie, scortisoara e exact opusul: dulce-acrisoara, calda si exotica. In aromaterapie, uleiul de scortisoara ajuta la combaterea racelilor si iti curata caile respiratorii. In plus, te mai ajuta sa scapi si de spasmele si durerile musculare datorita proprietatilor sale antispasmice si analgezice.

Uleiul de lemongrass

Uleiul esential de lemongrass te va incanta cu o aroma dulce si usor citrica dar ierboasa in acelasi timp. Acest tip de ulei se lauda cu niste puternice proprietati antibacteriene, antifungice si antiinflamatoare si mai poate fi folosit si pe post de insecticid natural. Iar daca ai probleme cu matreata, uleiul de lemongrass te va ajuta sa scapi de ea.

Uleiul de lavanda

Uleiul esential de lavanda este probabil cel mai popular si probabil ca deja ai auzit de cateva din proprietatile sale benefice. Este un puternic sedativ natural, antispasmic, antiinflamator, antibacterian si te ajuta sa uiti de anxietate si depresie. Ce sa mai, o adevarata comoara pe care trebuie neaparat sa o ai in casa.

Uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt are un miros puternic si mentolat, asa ca iti va curata instant caile respiratorii si te va ajuta sa inspiri mai bine. Pe langa asta, mai are si puternice proprietati antibacteriene si antifungice si poate fi folosit pe post de pesticid. Noi iti recomandam sa il imprastii in intreaga casa. Are un miros puternic insa va improspata instant aerul din locuinta.

Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin se gaseste cel mai des in produse cosmetice naturale nu doar pentru proprietatile sale benefice pentru piele dar si pentru ca prelungeste considerabil durata de viata a unui produs. Inainte de toate, uleiul de rozmarin este un stimulent. Inhalarea lui te va umple de energie, iti va curata caile respiratorii si iti va imbunatati partea sistemului nervos care se ocupa de functiile motoare.

Sursa foto: unsplash.com

În articolul

Cele mai bune uleiuri esentiale si cum sa le folosesti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x