Cele mai întâlnite 3 intervenții chirurgicale ginecologice

Publicat pe 23.03.2018 la 17:44 Actualizat pe 23.03.2018 la 17:48

Astăzi vom discuta despre cele mai importante intervenții chirurgicale ginecologice, pentru că absolut fiecare femeie trebuie să cunoască procedura în sine, scopul acesteia și riscurile la care este expusă. Iată 3 dintre cele mai cunoscute proceduri chirurgicale în acest domeniu:

Sănătatea este un lucru esențial pentru fiecare dintre noi, deoarece un corp sănătos înseamnă o viață fericită, împlinire și un tonus excelent al organismului, în fiecare zi. Indiferent de ramura medicală, pacienții trebuie să fie, înainte de toate, foarte bine informați în privința tratamentului pe care îl vor urma, precum și asupra intervenției chirurgicale la care vor fi supuși.

Astăzi vom discuta despre cele mai importante intervenții chirurgicale ginecologice, pentru că absolut fiecare femeie trebuie să cunoască procedura în sine, scopul acesteia și riscurile la care este expusă. Iată 3 dintre cele mai cunoscute proceduri chirurgicale în acest domeniu:

1. Chisectomia ovariană

Este o intervenție chirurgicală ce se impune ca urmare a apariției chisturilor ovariene. Acestea se întâlnesc de obicei la femeile de vârstă fertilă, iar cele mai multe dintre aceste formațiuni ( ce apar la nivelul ovarelor ) pot fi îndepărtate prin tratament medicamentos. Însă în cazul chisturilor ce nu răspund la medicamente, au o evoluție alarmantă sau prezintă un risc ridicat de malignitate, este necesară înlaturarea acestora - chisectomia ovariană. Această intervenție chirurgicală presupune extragerea chistului, păstrând în continuare țesutul sănătos de ovar și se poate realiza fie prin procedura laparoscopică, fie prin procedura clasică.

2. Histerectomia

Histerectomia este a doua cea mai întâlnită intervenție chirurgicală întâlnită la femei. În SUA, una din 3 femei este supusă acestei proceduri până la vârsta de 60 de ani. De obicei, se apelează la histerectomie în cazul apariției unei afecțiuni benigne, sau pentru îmbunătățirea calității vieții pentru femeile cu o anumită patologie uterină. Există 3 tipuri de histerectomie, în funcție de nevoia pacientei:

Iată doar câteva cifre ce relevă calitatea vietii femeii dupa histerectomie:

3. Ligaturarea trompelor uterine

Ligaturarea trompelor uterine reprezintă procesul de sterilizare definitivă. Presupune secționarea și ligaturarea trompelor uterine, astfel încât ovulul expulzat de ovar să nu mai poată ajunge în cavitatea uterină. În acest mod, fecundarea este practic imposibilă. Această intervenție chirurgicală, datorită urmărilor extrem de importante din viața unei mămici, trebuie cântărită cu mare atenție, iar sfatul medicului ginecolog este extrem de important.

Datorită depresiei postnatale, foarte multe mămici se grăbesc să aleagă această opțiune, imediat după naștere, de aceea, pe un fond emoțional puternic. De aceea, se recomandă recurgerea la această intervenție chirurgicală la 6 luni după naștere, atunci când stările emoționale aferente sunt resimțite la un nivel mult mai scăzut.

Este extrem de important ca fiecare femeie să fie conștientă de opțiunile chirurgicale pe care le are la dispoziție, pentru a se bucura în continuare de o calitate a vieții mult mai ridicată. Chisectomia ovariană, histerectomia și ligaturarea trompelor uterine sunt 3 dintre cele mai întâlnite intervenții chirurgicale ginecologice, iar de succesul acestora depind foarte multe femei din lumea întreagă. Pentru mai multe informații legate de modul în care aceste intervenții chirurgicale decurg, nu ezita să ceri sfatul medicului tău ginecolog!

Sursa foto:maxpixel.freegreatpicture.com

În articolul

Cele mai întâlnite 3 intervenții chirurgicale ginecologice

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x