Cine nu are un animal de companie, să-și ia! Iată la ce concluzie ULUITOARE au ajuns specialiștii

Publicat pe 09.04.2017 la 22:12 Actualizat pe 09.04.2017 la 22:24

Are efecte incredibile asupra copiilor!

Pinterest

Persoanele care au încă nevoie de motive pentru a primi în casă un animal de companie s-ar putea lăsa convinse mai ușor de concluziile unui studiu realizat recent de o echipă de cercetători americani.

Potrivit specialiștilor, copiii care provin din familii în care sunt prezente animale, au niveluri mai mari din două tipuri de bacterii "bune", asociate cu un risc scăzut de alergii și obezitate, informează Science Daily.

Conform cercetării efectuate la Universitatea Alberta din Statele Unite, condusă de Anita Kozyrskyj, epidemiolog pediatru și una dintre cercetătorii de marcă în studierea microbiomului, copiii din familii cu animale de companie — dintre care 70% erau câini — aveau un sistem imunitar mai puternic datorită microorganismelor care trăiesc în tractul digestiv.

Concluziile echipei lui Kozyrskyj, care a studiat testele efectuate pe mostre colectate de la copii, în cadrul studiului "Canadian Healthy Infant Longitudinal Development" realizat timp de două decenii, demonstrează o incidență mai mică a astmului în rândul copiilor care au crescut alături de câini.

Potrivit teoriei oamenilor de știință, expunerea la mizerie și bacterii în primele stadii de viață — spre exemplu, la cele prezente pe blana câinelui sau pe labele acestuia — poate contribui la dezvoltarea precoce a imunității.

Echipa lui Kozyrskyj, formată din 12 specialiști, a investigat efectul expunerii la animale a bebelușilor până la trei luni de viață manifestat prin creșterea efectivului a două bacterii — Ruminococcus și Oscillospira — asociate cu reducerea alergiilor și obezității. "Abundența acestor două bacterii a fost de două ori mai mare când în casă era prezent un animal", a subliniat Kozyrskyj, potrivit sursei citate. Aceasta susține că expunerea la animalele de companie s-a demonstrat că influențează microbiomul în mod indirect în timpul sarcinii — manifestându-se de la câine la mamă și apoi la făt — și în primele trei luni de viață ale bebelușului.

De asemenea, cercetarea a arătat că schimbul de bacterii ce stimulează sistemul imunitar se desfășoară și în cazul unor situații despre care se știe că pot reduce imunitatea copiilor — lucru demonstrat în studiile precedente efectuate de Kozyrskyj — și anume naștere prin cezariană, administrarea de antibiotice în timpul nașterii și absența alăptării la sân.

În plus, cercetarea sugerează că prezența animalelor de companie în casă reduce posibilitatea de transmitere a infecției cu streptococ vaginal de grup B (GBS) în timpul nașterii, ce cauzează pneumonie la nou-născuți și este prevenit prin administrarea de antibiotic mamelor.

Este prea devreme pentru a preconiza unde pot duce aceste concluzii, însă Kozyrskyj nu exclude posibilitatea dezvoltării unor medicamente preventive pentru alergii și obezitate sub forma unui "supliment cu aceste microorganisme, asemănător modului în care s-a procedat cu probioticele", după cum a explicat ea.

În articolul

Cine nu are un animal de companie, să-și ia! Iată la ce concluzie ULUITOARE au ajuns specialiștii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x