Coada-calului, solutia multor probleme de sanatate
Publicat pe 01.09.2010 la 18:32 Actualizat pe 01.09.2010 la 18:58
Coada-calului are efect remineralizant. Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, asociaza coada-calului cu tratamentul anemiilor. Totusi, in opinia specialistului nostru, principala calitate a acestei plante este de a fi un excelent diuretic. In plus, prezinta avantajul ca, desi elimina surplusul de lichide, totusi nu alunga si calciul din organism.
Coada calului trateaza bolile cardiace si de rinichi
Este cunoscut faptul aceasta planta este folosita in cazul bolilor cardiace insotite de edeme si de rinichi, insa intrebuintarile sale sunt multiple. Cunoscatorii o folosesc pentru afectiuni respiratorii cu tuse frecventa , guta, afectiuni hepatice sau osteoporoza.
Benefica in cazul infectiilor vaginale si a retinerii de apa
Daca organismul retine apa, specialistul nostru va sugereaza administrarea decoctului de coada-calului, doua-trei cani pe zi. Tot in acest scop, preparati un ceai din coada-calului, fructe de ienupar si flori de soc. Se vor bea doua-trei cani cu ceai zilnic.
Baile cu coada-calului sunt eficiente in tratarea infectiilor vaginale. Se vor face bai calde spre fierbinti. Se prepara un decoct dintr-o lingura cu planta la un litru de apa. Decoctul se adauga in cada.
Plus! Daca suferiti din cauza transpiratiei abundente a picioarelor, medicul Cristina Balanescu are un remediu natural: faceti seara bai fierbinti de picioare cu decoct de coada-calului. Rezultatele se vor vedea in timp, spune specialistul nostru.
Si in cazul unor contuzii, coada-calului sub forma de cataplasma tinuta doua-trei ore pe locul afectat da rezultate foarte bune.
Contine:
- acid silicilic
- saponine
- flavonoide
- saruri de potasiu
- ulei volatil
- vitamina C
- magneziu
Infuzia de coada-calului te scapa de matreata
Pentru redarea stralucirii parului si pentru a calma iritatiile pielii capului, specialistul nostru recomanda infuzia din coada-calului. Cu aceasta infuzie se limpezeste parul si se lasa sa se usuce de la sine. Tot infuzia este cea care va scapa de nedorita matreata.
Contraindicatie
Administrarea plantei mai mult de doua saptamani nu este recomandata copiilor din cauza unor elemente din compozitie.
Citeste Jurnalul National
sursa foto: gardensoyvey.com