Crampele menstruale, simptomele a cinci afectiuni grave

Publicat pe 10.05.2013 la 16:13 Actualizat pe 10.05.2013 la 17:20

Traiesti din nou acel cosmar lunar. Nu este doar inconfortabil ci deosebit de dureros. Daca ai zile in care simti ca ai putea sa lesini din cauza crampelor menstruale dureroase, este posibil sa te confrunti cu ceva mai grav. Afla ce afectiuni grave se manifesta in acest fel si mergi la un consult ginecologic.

Crampele normale

Daca ai dureri in abdomenul inferior care tin cateva ore si trec dupa ce iei un analgezic, inseamna ca treci prin aceleasi momente frustrante ca si restul femeilor. Nu te speria, este normal sa ai astfel de neplaceri.

1. Chisturi ovariene

Durerile sunt insuportabile si observi si ca sangerezi? Ai putea avea chisturi ovariene, care sunt de altfel des intalnite printre femei. Tratamentul poate fi light, cateva anticonceptionale, sau ti se poate recomanda extirparea lor chirurgical. Mergi la un consult ginecologic si vezi daca asta este si cazul tau.

2. Folicul rupt

Cand ovarul elibereaza un ovul, acesta este impins printr-un folicul. Uneori, acest folicul se poate rupe sau poate elibera un ovul foarte repede, ceea ce duce la crampe.

3. Endometrioza

Daca ai dureri in timp ce faci sex sau crampele tale sunt deosebit de dureroase, ai putea suferi de endometrioza. Aceasta afectiune presupune ca celulele care formeaza endometrul, mucoasa ce captuseste fata interna a uterului, au inceput sa creasca in alte organe, precum intestinele, vezica urinara sau chiar plamanii.

4. Salpingita

In acest caz, trompele tale uterine se inflameaza din cauza unor infectii de natura sexuala. Pe langa dureri menstruale intense, vei observa sangerari vaginale, febra. Tratamentul poate fi stabilit doar de un medic.

6. Boala inflamatorie pelvina

Boala inflamatorie pelvina este caracterizata prin crampe cronice, adica dureri care nu dispar complet in timpul ciclului menstrual. In plus, ele pot fi insotite de dureri in regiunea dorsala inferioara, secretii vaginale de culoare verzuie sau maronie, febra mica, senzatie de slabiciune, dureri in timpul actului sexual si la urinare.

Aproximativ 20% dintre femeile care au suferit de aceasta boala pot ramane cu cicatrici ale trompelor uterine, ceea ce scade semnificativ probabilitatea ca persoana respectiva sa ramana insarcinata. Adolescentii cu viata sexuala activa si femeile tinere adulte au cel mai ridicat risc de a face o boala cu transmitere sexuala, sunt considerati un grup cu risc inalt de a dezvolta o boala inflamatorie pelvina.

foto: o5.com

În articolul

Crampele menstruale, simptomele a cinci afectiuni grave

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x