Cum sa-ti potolesti pofta de zahar fara sa adaugi calorii

Publicat pe 01.12.2010 la 10:50 Actualizat pe 01.12.2010 la 11:26

Sarbatorile vin si odata cu ele si petrecerile la care trebuie sa arati senzational. Pentru a nu fi mai prejos decat prietenele tale suple, mentine-te in forma urmand 6 indicatii pretioase. Ce e si mai bine - nu va trebui sa renunti la dulce.

Opteaza pentru fructe in loc de prajituri

De mici copii suntem invatati cu dulciurile, ciocolata, biscuitii si delicatesele de cofetarie. insa cu trecerea anilor este bine sa ne limitam la cateva pe saptamana, daca nu vrem sa luam serios in greutate. Asta inseamna ca, mai ales in perioada dinaintea Sarbatorilor, va trebui sa inlocuiesti prajiturile cu fructe, apa sau ceai neindulcit.

Consuma alimente cu indice glicemic mic

Pentru a tine sub control poftele de dulce, consuma la intervale regulate alimente care sa aiba un indice glicemic scazut, astfel incat sa pastrezi glucoza in limite normale. Incearca painea, orezul, pastele integrale, mazarea, fasolea, iaurtul slab, ciocolata neagra dar evita cartofii, produsele de patiserie, ciocolata cu lapte.

Cand te apuca foamea, alege proteine

Daca simti ca tentatia e uneori prea mare, asigra-te ca ai la indemana proteine precum carne, peste, oua si lactate. Doua portii pe zi, preferabil dimineata si la pranz, sunt suficiente pentru a fi energica intreaga zi. Totodata, creierul va functiona foarte bine pe baza de proteine, in loc de glucide.

Dulciuri "prietene"

Nu toate dulciurile sunt rele. Exista cateva pe care te poti baza la nevoie, fara sa traiesti cu teama ca te vei ingrasa: ciocolata neagra fara zahar adaugat, musli, compot, miere, fructe uscate.

Gaseste-ti alte metode de reducere a stresului

Cand esti stresata, fie ca esti la birou fie ca esti acasa, te indrepti deznadajduita spre sertarul cu bunatati. Temporar, aceasta poatefi o solutie,dar cand te gandesti la consecintele pe termen lung...parca lucrurile nu mai par atat de usoare. Pregateste-ti o strategie pentru acele momente - ea poate consta intr-un sport, exercitii de respiratie sau un pahar cu apa.

Nu face din zahar un Bau Bau

S-a intamplat: ai mancat o bucatica de ciocolata sau ai indraznit sa iei un fursec. Acum nu mai e cazul sa iti faci reprosuri sau si mai rau sa sari peste o masa doar pentru ca se vor aduna caloriile. Atat timp cat nu depasesti masura, nu e cazul sa apelezi la produse light imediat sau ceaiuri diuretice. Niciuna din aceste variante nu sunt alternative sanatoase.

sursa foto: firehow.com

În articolul

Cum sa-ti potolesti pofta de zahar fara sa adaugi calorii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x