Cum se prepară corect salata: oțet sau lămâie?
Publicat pe 12.06.2014 la 08:54 Actualizat pe 12.06.2014 la 09:09
A venit perioada salatelor de toate felurile. Nu lipsesc de la nicio masă și nici nu este indicat pentru că ne ajută să avem votamine în corp, ne cresc imunitatea și detoxifică organismul
A venit perioada salatelor de toate felurile. Nu lipsesc de la nicio masă și nici nu este indicat pentru că ne ajută să avem votamine în corp, ne cresc imunitatea și detoxifică organismul.
Acum, se impune întrebarea cu ce acrim salata pentru a fi preparată cât mai corect, a avea gust bun, dar să fie și sănătoasă. Și normal avem două posibilități la îndemână: cu oțet sau cu lămâie.
Tradițional, așa cum am învățat de mame și bunici ar trebui să punem o lingură de oțet neapărat balsamic, însă este important ca salata, cel puțin cea verde, să o acrim cu lămâie.
În plus, acestea reprezinta o sursa importanta de substante nutritive: Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon, toate acestea se gasesc in sucul de lamaie.
Rămâne la alegerea voastră ce folosiți, noi recomandăm lămâia cât mai des și în cât mai multe mâncăruri pentru că efectele benefice asupra starii tale de sanatate vor fi si mai puternice.