Cum slăbești fără cură de slăbire?
Publicat pe 22.06.2020 la 15:06 Actualizat pe 22.06.2020 la 15:32
Un stil de viață sănătos este unul bazat pe sport și dietă echilibrată. Cu greu reușim să rezistăm tentațiilor, când vine vorba de dulciuri sau fast food. Dacă ai încercat deja numeroase diete, dar rezultatele nu au fost conform așteptărilor, atunci e timpul să încerci ceva nou. Când kilogramele în plus devin o problemă, știi că trebuie să respecți un set de reguli. Astfel, nu doar că vei fi mai organizată, dar vei reuși să te menții în formă.
Cele mai utile sfaturi pentru a slăbi
1. Numărul de calorii contează
Este important să știi câte calorii are fiecare aliment pe care îl mănânci. Pentru a-ți fi mai ușor, poți folosi o aplicație care te ajută să îți calculezi numărul de calorii consumate zilnic. Mai mult decât atât, o astfel de aplicație te-ar putea ajuta să afli câte calorii trebuie să consumi în funcție de greutate.
2. Ține un jurnal
Dacă îți notezi într-un jurnal data, greutatea și numărul de calorii consumate, vei putea observa progresul pe care îl faci zilnic.
3. Bea multă apă
Apa te ajuta să elimini toxinele din organism, în timp ce accelerează metabolismul, îți oferă senzația de sațietate și menține un pH echilibrat.
4. Nu te înfometa
Ideea de a slăbi prin înfometare nu este deloc una sănătoasă. Ține minte că e mai important să mănânci sănătos, dar nu te înfometa pentru ca mai târziu să mănânci fast food sau dulciuri. Consumul de legume și fructe accelerează metabolismul și înbunătățește tranzitul intestinal. Fructele și legumele sunt bogate în vitamin, minerale și nutrienți importanți pentru organism.
5. Consumă grăsimi sănătoase
Pentru a putea scăpa de kilogramele în plus, este important să consumi grăsimi sănătoase precum ulei de măsline, ulei de pește, semințe, nuci și avocado.
6. Fără zahăr
Caloriile din zahăr nu au calitate nutrițională. Este adevărat că nimic nu se compară cu o prăjitură delicioasă, dar trebuie să te gândești la consecințe dacă vrei să slăbești.
7. Fă sport zilnic
Fie că mergi la lergat, te plimbi cu bicicleta sau mergi la sală, important este să nu lași sportul pe ultimul loc. În felul acesta, organismal tău va lupta eficient cu kilogramele în plus.
8. Fără alimente procesate
Zahărul și sarea favorizează acumularea de kilograme. Prin urmare, trebuie să eviți consumul de alimente procesate precum cereale, mezeluri, biscuiți, etc.
9. Relaxează-te
Acumularea stresului va face nivelul de cortizol din organism să crească. Această creștere îți va afecta metabolismul, tranzitul intestinal și digestia. Mai mult decât atât, stresul poate determina inflamație în organism, iar asta poate duce la acumularea de kilograme în plus.
10. Masajul e benefic
Masajul poate stimula circulația sângelui, accelerând astfel procesul de eliminare a toxinelor din organism.
CITEȘTE ȘI
9 Beneficii Pentru Sănătate a plantei Ashwagandha