Cum slăbești fără cură de slăbire?

Publicat pe 22.06.2020 la 15:06 Actualizat pe 22.06.2020 la 15:32

profimedia

Un stil de viață sănătos este unul bazat pe sport și dietă echilibrată. Cu greu reușim să rezistăm tentațiilor, când vine vorba de dulciuri sau fast food. Dacă ai încercat deja numeroase diete, dar rezultatele nu au fost conform așteptărilor, atunci e timpul să încerci ceva nou. Când kilogramele în plus devin o problemă, știi că trebuie să respecți un set de reguli. Astfel, nu doar că vei fi mai organizată, dar vei reuși să te menții în formă.

Cele mai utile sfaturi pentru a slăbi


1. Numărul de calorii contează
Este important să știi câte calorii are fiecare aliment pe care îl mănânci. Pentru a-ți fi mai ușor, poți folosi o aplicație care te ajută să îți calculezi numărul de calorii consumate zilnic. Mai mult decât atât, o astfel de aplicație te-ar putea ajuta să afli câte calorii trebuie să consumi în funcție de greutate.
2. Ține un jurnal
Dacă îți notezi într-un jurnal data, greutatea și numărul de calorii consumate, vei putea observa progresul pe care îl faci zilnic.
3. Bea multă apă
Apa te ajuta să elimini toxinele din organism, în timp ce accelerează metabolismul, îți oferă senzația de sațietate și menține un pH echilibrat.
4. Nu te înfometa
Ideea de a slăbi prin înfometare nu este deloc una sănătoasă. Ține minte că e mai important să mănânci sănătos, dar nu te înfometa pentru ca mai târziu să mănânci fast food sau dulciuri. Consumul de legume și fructe accelerează metabolismul și înbunătățește tranzitul intestinal. Fructele și legumele sunt bogate în vitamin, minerale și nutrienți importanți pentru organism.
5. Consumă grăsimi sănătoase
Pentru a putea scăpa de kilogramele în plus, este important să consumi grăsimi sănătoase precum ulei de măsline, ulei de pește, semințe, nuci și avocado.


6. Fără zahăr
Caloriile din zahăr nu au calitate nutrițională. Este adevărat că nimic nu se compară cu o prăjitură delicioasă, dar trebuie să te gândești la consecințe dacă vrei să slăbești.
7. Fă sport zilnic
Fie că mergi la lergat, te plimbi cu bicicleta sau mergi la sală, important este să nu lași sportul pe ultimul loc. În felul acesta, organismal tău va lupta eficient cu kilogramele în plus.
8. Fără alimente procesate
Zahărul și sarea favorizează acumularea de kilograme. Prin urmare, trebuie să eviți consumul de alimente procesate precum cereale, mezeluri, biscuiți, etc.
9. Relaxează-te
Acumularea stresului va face nivelul de cortizol din organism să crească. Această creștere îți va afecta metabolismul, tranzitul intestinal și digestia. Mai mult decât atât, stresul poate determina inflamație în organism, iar asta poate duce la acumularea de kilograme în plus.
10. Masajul e benefic
Masajul poate stimula circulația sângelui, accelerând astfel procesul de eliminare a toxinelor din organism.

CITEȘTE ȘI

9 Beneficii Pentru Sănătate a plantei Ashwagandha

Aportul zilnic de vitamine si minerale: ce trebuie sa stii

În articolul

Cum slabesti fara cura de slabire?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
5 lucruri pe care să le faci după divorț
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x