Cum stii ca ai nevoie de ochelari de vedere?

Publicat pe 16.08.2019 la 18:35 Actualizat pe 16.08.2019 la 18:39

Este bine sa stii care sunt problemele de vedere (ca de exemplu, afla ce este astigmatismul), dar in primul rand simptomele care iti arata ca trebuie sa-ti faci o programare la medicul oftalmolog.

"Am nevoie de ochelari?" La un moment dat majoritatea dintre noi ne punem aceasta intrebare, insa rareori recurgem la masuri. Am putea considera ca nu ne sunt necesari, deoarece vederea a insemnat mereu un punct forte, insa cu toate acestea semnalele de alarma demonstreaza contrariul. Calitatea vederii noastre se schimba pe parcursul vietii, deci este important sa ne mentinem ochii sanatosi pentru cat mai mult timp.
De asemenea, a fi informat este un prim pas spre preventie. Este bine sa stii care sunt problemele de vedere (ca de exemplu, afla ce este astigmatismul), dar in primul rand simptomele care iti arata ca trebuie sa-ti faci o programare la medicul oftalmolog.

Iata cateva dintre semnele care indica ca este timpul sa programezi o vizita la medicul oftalmolog:

  • vedere incetosata
  • vedere slaba la distanta si/sau apropiere
  • dificultatea de a vedea sau a conduce pe timpul noptii
  • reactie mai lenta la schimbarile de lumina sau intuneric
  • sensibilitate crescuta la lumina
  • dificultate in citirea sau in folosirea unui computer
  • vedere dubla
  • cresterea presiunii oculare
  • liniile drepte apar curbate sau ondulate
  • ochi umezi in permanenta
  • nevoia de a atinge/freca ochii in mod constant
  • majoritatea rudelor folosesc ochelari


Unele probleme ale ochilor sunt cauzate de imbatranire, unele de infectii sau de afectiuni medicale, iar altele sunt genetice.

Singura modalitate de a testa calitatea vederii in mod corespunzator implica vizitarea unui cabinet oftalmologic. Daca intampini in mod regulat oricare dintre simptomele de mai sus, inseamna ca a venit momentul sa apelezi la serviciile unui medic specialist. Exista si alte manifestari medicale mai ample, care indica faptul ca este posibil sa ai nevoie de ochelari:

Dureri de cap inexplicabile

Daca ai inceput sa experimentezi dureri de cap frecvente si inexplicabile, o cauza a acestora ar putea fi suprasolicitarea ochilor. Te confrunti cu o durere puternica de cap imediat dupa ce ai folosit ecranul unui computer sau telefon pentru o perioada indelungata de timp? Dupa citirea sau vizionarea programului TV preferat? Daca da, atunci ar trebui sa te adresezi cat mai repede medicului.

Ochi obositi

Insuficienta somnului, gripa, frigul sau alergiile pot conduce la ochi obositi, cu toate acestea, in cazul in care persista, consultati un medic. Daca ochii iti sunt obositi de la activitati obisnuite, cum ar fi expunerea in fata televizorului sau lectura, ar putea semnala prezenta unor probleme de vedere, precum o infectie oculara.

Ochi rosii si iritati

Ochii sanatosi sunt clari, albi si stralucitori, avand, posibil, cateva vase de sange vizibile. Daca te dor, ustura sau apare roseata, posbil suferi de o afectiune care necesita investigatie.

Toate aceste simptome ascund in spatele lor adevarate defecte de vedere, printre care:


Cand intampini oricare dintre semnele prezentate, incearca pe cat posibil sa nu le ignori. In timp ce cauzele variaza de la o persoana la alta, este mai bine sa fii proactiv cu privire la sanatatea ta. Cea mai buna modalitate de a raspunde la intrebarea "Am nevoie de ochelari?" este sa soliciti sfatul unui oftalmolog. El va efectua un examen complet al ochilor. Acest test nu dureaza mult, nu este scump si nu este dureros.

Sursa Foto: https://pixabay.com

În articolul

Cum stii ca ai nevoie de ochelari de vedere?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x