Cum tratăm infecțiile urinare. Să ne alegem cel mai bun tratament naturist

Publicat pe 20.03.2018 la 11:38 Actualizat pe 20.03.2018 la 11:44

Specialiștii spun că infecțiile urinare apar atunci când bacteriile ajung în tractul urinar prin uretră și apoi se înmulțesc în vezică.

De ce apar infecțiile urinare

Ca să știm să tratam, trebuie să înțelegem de ce. Specialiștii spun că infecțiile urinare apar atunci când bacteriile ajung în tractul urinar prin uretră și apoi se înmulțesc în vezică. Iar multe dintre aceste bacterii se regăsesc chiar în interiorul corpului nostru, precum binecunoscuta E.coli -Escherichia coli sau Staphylococcus saprophyticus, Pseudomonas aeruginosa și Pneumonia klebsiella. Denumiri complicate pentru niște microorganisme care ne pot complica însă viața destul de mult.

Exista și factori de risc de care trebuie să ținem cont. La femei, contează faptul că dimensiunea uretrei este mai mică decât la bărbați, prin urmare bacteria ajunge mai repede în vezica urinară. De asemenea, e importantă activitatea sexuală. Femeile care fac des sex sau au mai mulți parteneri sunt predispuse la dezvoltarea de astfel de infecții. La bărbați, infecțiile urinare pot fi provocate de afecțiuni ale prostatei, ceea ce duce la o slăbire a sistemului urinar. Un factor de risc important este, totodată, și sexul neprotejat.

E.coli - responsabilă pentru 85% dintre infecțiile urinare

Numeroase studii clinice au arătat că bacteria E. Coli provoacă mai mult de 85% din totalul infecțiilor urinare. Tulpinile bacteriei au o capacitate ridicată de atașare ținând cont de faptul că mucoasa din vezica urinară formează un mediu perfect pentru colonizarea E.Coli.

Simptomele infecțiilor urinare depind mult de zona unde bacteria e localizată.
Cea mai frecventa formă de infecție urinară este cistita, care se manifestă prin dureri în zona pelviană, nevoia de a urina frecvent, însă cantitățile sunt mici, senzația de arsură în momentul urinării, dar și prezența sângelui în urină.
Uretrita este o altă formă a infecțiilor urinare, localizată de data aceasta la nivelul uretrei. Se manifestă prin mâncărimi la nivelul uretrei , lipsa erecției și ejaculare precoce, la bărbați, urina tulbure sau cu sânge și durere în momentul urinării.

Pielonefrita este cea mai gravă formă de infecție urinară care atacă unul sau chiar ambii rinichi. Se manifestă prin dureri în zona lombară, urinări frecvente, usturime la urinare , dar și frisoane și febră de peste 38 ⁰C.

Cum tratăm infecțiile urinare

În aproape toate cazurile, tratamentul recomandat pentru infecțiile urinare este pe bază de antibiotice. Trebuie să ținem cont însă de faptul că acest tip de tratament are și efecte secundare. Astfel, chiar dacă scăpăm de infecțiile urinare, ne-am putea alege cu infecții vaginale, probleme digestive, ba chiar să avem parte de infecții urinare din nou.

De ce e recomandat tratamentul naturist

Tratamentul naturist vine cu mai puține bătăi de cap. Avantajul unui tratament naturist al infecției urinare este că reduce mult probabilitatea ca bacteria să ne facă probleme din nou. Specialiștii ne recomandă tratamente naturiste care să conțină proantocianidine (PAC), adica niste compuși pe care îi găsim în fructe, legume și anumite tipuri de băuturi care au efect benefic asupra organismului.

Studiile clinice au arătat că PAC-urile acționeaza rapid și eficient în eliminarea și combaterea aderării bacteriilor pe pereții tractului urinar , printre care și E.Coli. Extractele recomandate și pe care ar trebui să le căutăm în astfel de tratamente sunt cele de merișor - care elimină și omoară bacteriile din tractul urinar, aronia - care previne infecțiile și stopează multiplicarea bacteriilor, strugurii ursului – care distruge bacteriile patogene, splinuta- care calmează durerea și accelerează eliminarea urinei, extractul de frunză de urzică – care are efect analgezic și este un diuretic foarte puternic, extract de coada calului – care are proprietăți diuretice și favorizează eliminarea urinei, vitamina D3- care crește imunitatea și vitamina C – care crește aciditatea urinei.

SURSA foto: pixabay.com

În articolul

Cum tratăm infecțiile urinare. Să ne alegem cel mai bun tratament naturist

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x