Cum tratam si cum prevenim bataturile?

Publicat pe 05.11.2019 la 18:41 Actualizat pe 05.11.2019 la 18:45

Bataturile pot fi inofensive, dar pot strica cele mai frumoase momente din viata. In cazul in care porti o pereche de pantofi noua si stii sigur ca te vei confrunta cu bataturi in anumite zone ale picioarelor, aplica plasturi preventiv in zonele respective.

Foto: rawpixel.com from Pexels

Fiecare dintre noi ne-am confruntat cel putin o data in viata cu bataturile, fie ca au fost cauzate de o pereche noua de pantofi, de bareta sandalelor, ori de marimea nepotrivita a încălțărilor. Indiferent care este cauza aparitiei bataturilor, un lucru este cert: cel mai indicat ar fi sa le prevenim, pentru a evita disconfortul pe care acestea il creeaza.

De regula, bataturile apar in zona calcaielor si ale degetelor mici. Acestea sunt zonele cele mai predispuse la bataturi in cazul si care au de suferit din cauza pantofilor mult prea stramti. Pentru a le preveni, poarta intotdeauna incaltaminte sport pentru barbati sau pentru femei de calitate, care asigura picioarelor tot confortul necesar.

Prevenirea bataturilor

Am pregatit o serie de sfaturi de care sa tii cont atunci cand incerci sa eviti bataturile:

- Poarta intotdeauna perechea potrivita de pantofi – degetele trebuie sa se aseze confortabil in pantofi, mai ales daca ii vei purta ore in sir. Atunci cand mergi la cumparaturi, ai grija ca pantofii sa nu fie nici prea stramti, dar nici prea largi. O masura prea mare a pantofilor le va permite picioarelor sa se miste mult prea mult in timpul mersului, ceea ce va duce la aparitia bataturilor.

- Trateaza pielea iritata – inainte ca bataturile se apara, pielea incepe sa se irite. Daca o tratezi din timp vei evita aparitia basicilor suparatoare si dureroase. Acestea se pot reduce prin folosirea lotiunilor cu uree sau prin bai fierbinti dupa care poti aplica ulei de migdale sau de cocos. Pielea are nevoie de hidratare, iar acest lucru va impiedica formarea in totalitate a bataturilor.

- Evita incaltamintea incomoda – tocurile prea inalte sau pantofii mult prea rigizi vor fi greu de purtat si pot fi o povara pentru picioare. De asemenea, este indicat sa iti cumperi pantofii dupa amiaza sau seara, atunci cand picioarele sunt mai umflate. In cazul in care vei face acest lucru dimineata vei observa ca pantofii te vor strange in special in a doua parte a zilei.

Tratarea bataturilor

In cazul in care te confrunti deja cu bataturile, ti-am pregatit o lista cu cateva solutii pentru a le putea vindeca:

- Foloseste plasturi cu acid salicilic sau aspirina. Poti pasa 1-2 pastile de aspirina pe care sa le amesteci cu o lingurita de suc de lamaie si o jumatate de lingurita de apa. Aplica compozitia peste bataturi si acopera-le cu o folie de plastic si un prosop incalzit timp de 10 minute. Dupa acest lucru poti freca bataurile cu o piatra ponce pentru a le elimina.

- Razuieste bataturile – celulele moarte ale bataturilor trebuie eliminate pentru a ameliora disconfortul pe care ele ele il provoaca. Te poti rani foarte usor facand acest lucru, insa este indicat sa il faci dupa dus, folosind un accesoriu special, atunci cand pielea este moale si umeda.

- Inmoaie bataturile – poti incerca sa inmoi bataturile pentru ca acestea sa se vindece mai repede si sa nu mai fie dureroase. Aplica ulei de masline peste bataturi, peste care poti pune un plasture pe timpul noptii.

Bataturile pot fi inofensive, dar pot strica cele mai frumoase momente din viata. In cazul in care porti o pereche de pantofi noua si stii sigur ca te vei confrunta cu bataturi in anumite zone ale picioarelor, aplica plasturi preventiv in zonele respective.

În articolul

Cum tratam si cum prevenim bataturile?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Selly, atac la adresa Oanei Roman: „Băgătoare de seamă, vorbește gura fără ea”. Vloggerul, cuvinte dure pentru vedetă
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x