Cura cu struguri, pentru energie din plin!

Publicat pe 20.10.2010 la 17:53 Actualizat pe 20.10.2010 la 18:11

Pentru ca o cura cu struguri sa fie reusita este nevoie sa se respecte cateva conditii legate de alegerea strugurilor, modul in care se consuma sicantitatea. Strugurii au o actiune reconfortanta asupra organismului, cura fiind vitaminizanta si mineralizanta. Zaharul din struguri se asimileaza foarte usor, trecand direct in sange, aceasta fiind explicatia efectului lor energizant.

Cantitatea

Consuma pana la 1 kg, impartiti in 3 portii, daca tii cura fara reducerea dietei de baza, sau 3 kg, daca strugurii reprezinta singura hrana zilnica. In primul caz, durata curei poate fi de circa trei saptamani, iar in al doilea - de maximum doua saptamani.

Cum se aleg strugurii?

Strugurii trebuie sa fie copti, sanatosi, de preferat de provenienta autohtona.


Cum se tine cura?

Se incepe cu cantitati mici - in prima si a doua zi 300, respectiv 500 de grame de struguri. In zilele urmatoare, cantitatea se mareste treptat pana se ajunge la cea necesara curei, 1 sau 3 kg, conform variantei alese. Dupa ce s-a ajuns la aceasta cantitate, consumul ramane la nivelul respectiv timp de 1-3 saptamani. Cu cateva zile inainte de terminarea curei se revine treptat la regimul normal de alimentatie.

Este indicat sa nu se inceapa cu cantitati prea mari sau prea mici deoarece in primul caz se pot produce deranjamente pe traiectul tubului digestiv, iar in cel de-al doilea este necesar un timp prea indelungat pentru adaptarea organismului.

De retinut! Portia de struguri trebuie servita cu doua ore inainte de masa, pe stomacul gol. Persoanele care au tendinta de a se deranja des la stomac trebuie sa consume strugurii fara samburi.

Strugurii trateaza: bolile de rinichi (nefrita acuta, nefrita cronica, litiaza renala) • bolile cardiovasculare • bolile de ficat • tulburarile de nutritie • guta • unele alergii • afectiunile cailor respiratorii • anemia

Efecte terapeutice • efect diuretic • efect stimulator asupra miscarilor intestinului (combat constipatia) • efect antidiareic (strugurii negri, consumati fara samburi) • stimuleaza forta de contractie a muschilor inimii • reduc tensiunea arteriala • reduc nivelul colesterolului • reduc aciditatea stomacala

Un kg de struguri proaspeti furnizeaza 700-1.000 calorii, ceea ce echivaleaza cu valoarea energetica a 500-700 g carne de vita, 3-5 oua, 1 kg de salam, 1,2 kg de cartofi, 3,5 kg de rosii.

Citeste si Revista Felicia

sursa foto: hepta.ro

În articolul

Cura cu struguri, pentru energie din plin!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 aprilie 2025. Balanțele au probleme în plan personal. Află ce se întîmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Poliţistul din Băicoi, care şi-a făcut un drugtest de 1 Aprilie şi a ieşit pozitiv, este cercetat. Ce au arătat analizele de sânge
a1.ro
Drama neștiută a lui Andy Van de Gucht din sezonul 15 Chefi la cuțite. Prin ce a trecut cuțitul de aur al lui Chef Richard
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Queen of Sheba Cake. Prăjitură regală cu ciocolată și migdale
useit.ro
Cercul albastru pe WhatsApp: ce înseamnă și de ce nu poți dezactiva noul simbol
as.ro
Cristi Borcea l-a dat de gol pe milionarul român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: „Face asta în fiecare zi”
MediCOOL
La ce se folosește uleiul de cocos. Care sunt beneficiile și riscurile consumului pe termen lung
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x