De ce alimentele inghetate sunt mai bune decat cele proaspete
Publicat pe 09.10.2013 la 15:19 Actualizat pe 09.10.2013 la 15:26
Fructele si legumele inghetate sunt mai sanatoase daca sunt inghetate si nu crude. De ce? Specialistii spun ca nivelul vitaminelor si al antioxidantilor este mai mare decat in produsele proaspete.
Doua studii independente au ajuns la concluzia ca, nivelul nutrientilor din alimentele inghetate este mai ridicat decat nivelul nutrientilor din alimentele proaspete. In doua din trei cazuri, fructele si legumele inghetate au avut un continut mai mare de anti-oxidanti.
Produsele inghetate pot fi tinute la congelator in supermarket timp de o luna si in frigider timp de cateva zile. Deteriorarea lor duce la pierderea nutrientilor.
De exemplu broccoli inghetat contine cantitati mai mari de vitamina C, luteina si de patru ori mai mult beta-caroten. Cel proaspat contine mai multi polifenoli care lupta impotriva cancerului.
Morcovii inghetati contin de trei ori mai multa luteina si de doua ori mai mult beta-caroten, vitamina C si polifenoli.