Dieta cu morcovi: Cum să slăbești rapid și sănătos
Publicat pe 16.10.2015 la 13:35 Actualizat pe 16.10.2015 la 13:38
Morcovul nu este doar hrana preferata a iepurasilor atat de draguti, este o leguma extrem de populara si cu beneficii multiple, datorita continutului sau extrem de ridicat in betacaroten, calciu, vitamina C si antioxidanti.
Chiar daca nu face obiectul unei diete, ar trebui inclus in alimentatia zilnica, pentru ca are actiune benefica asupra pielii, vederii si metabolismului si oricine poate incerca sa consume un morcov crud inainte de fiecare masa, intrucat acesta are ca rezultat reducerea apetitului si inducerea senzatiei de satietate.
De asemenea, este si un excelent imunomodulator, avand cel mai mare continut de betacaroten, dupa piper, fiind des folosit in curele de detoxifiere, nu doar in diete.
Mai mult chiar, poate fi folosit in orice alta dieta cu continut scazut de carbohidrati, intrucat contine 10% carbihidrati, vitaminele A, D, E, K, PP, acid ascorbic, steroli si lecitina. Este folosit in dieta cu morcovi nu doar pentru ca are un gust placut, unele sortimente sunt chiar foarte dulci, ci si pentru ca vitaminele previn formarea radicalilor liberi din organism. Carotenul continut de morcov este transformat in vitamina A, unul dintre cei mai puternici antioxidanti cu ajutorul enzimelor hepatice.