Dieta cu morcovi: Cum să slăbești rapid și sănătos

Publicat pe 16.10.2015 la 13:35 Actualizat pe 16.10.2015 la 13:38

Morcovul nu este doar hrana preferata a iepurasilor atat de draguti, este o leguma extrem de populara si cu beneficii multiple, datorita continutului sau extrem de ridicat in betacaroten, calciu, vitamina C si antioxidanti.

Chiar daca nu face obiectul unei diete, ar trebui inclus in alimentatia zilnica, pentru ca are actiune benefica asupra pielii, vederii si metabolismului si oricine poate incerca sa consume un morcov crud inainte de fiecare masa, intrucat acesta are ca rezultat reducerea apetitului si inducerea senzatiei de satietate.

De asemenea, este si un excelent imunomodulator, avand cel mai mare continut de betacaroten, dupa piper, fiind des folosit in curele de detoxifiere, nu doar in diete.

Mai mult chiar, poate fi folosit in orice alta dieta cu continut scazut de carbohidrati, intrucat contine 10% carbihidrati, vitaminele A, D, E, K, PP, acid ascorbic, steroli si lecitina. Este folosit in dieta cu morcovi nu doar pentru ca are un gust placut, unele sortimente sunt chiar foarte dulci, ci si pentru ca vitaminele previn formarea radicalilor liberi din organism. Carotenul continut de morcov este transformat in vitamina A, unul dintre cei mai puternici antioxidanti cu ajutorul enzimelor hepatice.

În articolul

Dieta cu morcovi: Cum să slăbești rapid și sănătos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x