Dieta hipocalorica te scapa de kilogramele in plus
Publicat pe 29.07.2010 la 17:06
Nu de putine ori, anumite regimuri nu au efectul asteptat, ba mai mult, kilogramele pierdute pe parcursul dietei revin intr-un timp destul de scurt. Pentru a evita aceste inconveniente, nutritionistii ne propun dieta Scarsdale.
Denumita dieta Scarsdale, dupa numele cardiologului american care a creat-o, dieta hipocalorica are din ce in ce mai multi adepti datorita rezultatelor sale rapide. Regimul consta in reducerea procentului de grasimi si zaharuri din alimentatie si pune accent pe consumul produselor vegetale. Desi este indicat in special persoanelor care au cu mult peste greutatea normala, ea poate fi urmata de oricine doreste sa reduca numarul zilnic de calorii.
Asadar, un regim hipocaloric este extrem de eficient in dietele de slabire si nu este nici pe departe o dieta prin infometare. Ea consta in reducerea numarului de calorii, in cazul femeilor nefiind permisa depasirea a 1.200-1.300 de calorii pe zi. Dietele hipocalorice sunt foarte sigure, se pot da jos 2-3 kilograme pe saptamana, insa nu sunt potrivite pentru toata lumea. Nu sunt recomandate persoanelor cu varsta peste 50 de ani, copiilor sau femeilor insarcinate.
Dieta nu este una restrictiva, deoarece lista alimentelor permise este bogata. Conditia esentiala este respectarea celor trei mese pe zi si a celor doua gustari.
Alimente permise
Daca te hotarasti sa incepi o dieta hipocalorica, iti spunem care sunt alimentele permise: branza de vaci dietetica, lapte sau iaurt degresat, carne de vita, de miel sau de pui, peste slab, oua fierte tari, legume (rosii, salata, spanac, ridichi, telina, morcovi, andive, ardei gras, broccoli, conopida, castraveti, fasole verde, dovlecei, varza alba, ciuperci), fructe (mere, portocale, grapefruit, pepene verde, lamai, capsuni, visine, cirese), sucuri de legume sau de fructe si nu mai mult de opt grame de sare pe zi.
Alimente interzise
Lapte gras, branza de vaci cu procent mare de grasime, branzeturi fermentate, carne grasa, peste gras, mezeluri grase, afumaturi, conserve, prajeli, produse de patiserie, produse de tip fast-food, oua prajite, paine, paste fainoase, legume uscate (fasole, mazare, linte), smantana, frisca, maioneza, sosuri, supe sau ciorbe cu grasime, fructe (pere, struguri, banane, stafide, smochine), dulciuri, bauturi alcoolice si condimente in exces (otet, piper, muraturi).
Meniul pe 7 zile
Luni
Micul dejun: o cafea sau un ceai fara zahar
Pranz: un bol de supa de legume, friptura de vita cu spanac, un fruct
Cina: o felie de sunca slaba cu salata verde
Gustare ora 10.00: un iaurt sau un pahar de lapte fara grasimi
Gustare ora 15.00: un ou fiert tare cu o rosie
Marti
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu un biscuit
Pranz: o supa de zarzavat fara carne, friptura de pui cu salata verde, un fruct
Cina: branza de vaci degresata
Gustare ora 10.00: o felie de sunca slaba cu o felie de paine integrala
Gustare ora 15.00: un iaurt fara grasime
Miercuri
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu un biscuit
Pranz: o supa de zarzavat fara carne, un gratar din carne slaba
Cina: o felie de sunca slaba cu un bol de telina rasa (fiarta sau cruda)
Gustare ora 10.00: un ou fiert tare cu salata verde
Gustare ora 15.00: un iaurt fara grasime
Joi
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu biscuit
Pranz: supa de carne, doua oua fierte tare cu salata de morcovi rasi, un fruct
Cina: un bol de salata de fructe fara zahar
Gustare ora 10.00: un iaurt sau un pahar de lapte degresate
Gustare ora 15.00: 100 de grame de branza de vaci fara grasime
Vineri
Micul dejun: o cafea sau un ceai cu un biscuit
Pranz: supa, friptura de vita cu salata verde, un fruct
Cina: peste slab la gratar cu o rosie
Gustare ora 10.00: un bol de morcovi rasi cu suc proaspat de lamaie
Gustare ora 15.00: un iaurt degresat
Sambata
Micul dejun: o cafea sau un ceai fara zahar
Pranz: supa de zarzavat fara carne, pui fript la cuptor cu salata verde, un fruct
Cina: un fruct
Gustare ora 10.00: un iaurt sau un pahar de lapte degresate
Gustare ora 15.00: un ou fiert tare cu un bol de morcovi rasi cu lamaie
Duminica
Micul dejun: o cafea sau un ceai fara zahar si un biscuit
Pranz: friptura la gratar fara grasime si o rosie
Cina: orice doresti, dar fara paine, fara dulciuri, fara alcool
Gustare ora 10.00: un fruct
Gustare ora 15.00: un iaurt sau un pahar de lapte fara grasime
Citeste Revista Felicia!
Sursa foto: yourhealthupdate.net