Dieta japoneză: cum slăbeşti 3 kilograme în 3 zile
Publicat pe 26.05.2015 la 11:05 Actualizat pe 26.05.2015 la 11:10
E știut faptul că japonezii au cel mai mic procent de persoane supraponderale, iar acest fapt se datorează faptului că urmează un regim alimentar foarte riguros şi sănătos. Iată ce ai voie să mănânci:
E știut faptul că japonezii au cel mai mic procent de persoane supraponderale, iar acest fapt se datorează faptului că urmează un regim alimentar foarte riguros şi sănătos. Iată ce ai voie să mănânci:
Orez – Va trebui să consumi cantităţi mari de orez pe tot parcursul dietei, aproape la orice masă, inclusiv la micul dejun. De asemenea, el trebuie pregătit fără ulei sau unt.
Legume proaspete – Principala regulă a dietei japoneze este aceea de a consuma tot ceea ce este proaspăt, în funcţie de sezon. Ardeii graşi, ardeii iuţi, salata, ceapa, roşiile, ridichiile, morcovii, spanacul, ciupercile sau sfecla sunt numai câteva dintre legumele pe care japonezii le includ în dieta lor zilnică.
Peşte - Se preferă un pește foarte bogat în acizi graşi Omega 3, pentru că oferă rapid senzaţia de saţietate şi, în plus, menţine sănătatea inimii şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Pe parcursul dietei nu ai voie să consumi carne roşie, care conţine grăsimi saturate, deoarece se ştie că un consum excesiv de carne roşie provoacă obezitate şi boli cardiovasculare.
Deserturi din fructe - Desertul tipic japonez este salata de fructe. În funcție de sezon, ea conține fructe asortate, decojite și mărunțite, aranjate foarte apetisant pe un platou.