Dieta mediteraneană - Cea mai eficientă dietă de slăbit
Publicat pe 10.07.2020 la 13:42 Actualizat pe 10.07.2020 la 13:51
Dacă în timpul perioadei de izolare ai acumulat câteva kilograme în plus din cauza faptul că nu ai mai făcut mișcare și te gândești la o dietă, trebuie să alegi una pe care să o păstrezi mereu, adoptându-o ca pe un stil de viață sănătos.
Dieta mediterană a fost desemnată de nutriționiști ca fiind cel mai sănătos plan nutrițional. Această dietă se bazează pe consumul de legume, proteine, ulei de măsline și grâu întreg. Un studiu al US News & World Report arată că dieta mediteraneană reduce riscul de diabet. Iată de ce aceasta este cea mai eficientă dietă de slăbit
Dieta mediteraneană - Tot ce trebuie să știi
Dieta mediteraneană se clasează pe primul loc la categoria celor mai ușor de urmat diete. Regimul alimentar se bazează pe alimente neprocesate, precum legume, fructe, cereale, ulei de măsline, pește și carne slabă.
Pentru a transforma această dietă într-un stil de viață sănătos, este nevoie să urmezi câteva reguli simple.
Reguli de bază
-Consumul de alcool și carne roșie trebuie să fie limitat, iar cel de lactate și ouă foarte rar
-Legumele și fructele trebuie consumate în stare proaspătă sau cât mai ăuțin procesate, de preferință, gătindu-le la grătar, la abur sau la cuptor, fără ulei
-Atunci când ai nevoie să folosești ulei, alege-l pe cel de măsline
-Introdu mai multe leguminoase în alimentația ta
-Alege să consumi pește de cel puțin două ori pe săptămână
-Consumă cereale integrale, semințe și nuci
-Încearcă să reduci pe cât posibil consumul de dulciuri și înlocuiește-le cu fructe
-Consumă cel puțin doi litri de apă pe zi
Beneficii
-Cu ajutorul acestui regim alimentar vei reuși să scapi de kilogramele în plus, fiind mult mai eficientă decât alte diete.
-Un studiu din 2018 arată că dieta mediteraneană te ajută să ai un somn odihnitor.
-Această dietă stimulează și susține sănătatea creierului datorită grăsimilor sănătoase, a vitaminelor și nutrienților din alimentație.
-Dieta mediteraneană a fost recunoscută de specialiști și pentru reducerea anxietății și depresiei, datorită consumului de spanac și varză kale.
-Specialiștii spun că dieta reduce și riscul de afecțiuni cardiovasculare pe termen lung. Dieta poate reduce riscul de atac de cord, atac vascular cerebral cu până 30%.
CITEȘTE ȘI