Dieta South Beach te ajuta sa slabesti pana la 7 kilograme, fara sa te infometezi
Publicat pe 17.08.2012 la 11:48 Actualizat pe 17.08.2012 la 14:26
Dieta South Beach se potriveste celor care nu vor sa renunte la alimentele gustoase din regim, sau sa-si gateasca separat mancarea, dar au nevoie sa dea jos kilogramele in plus. Persoanele care tin acest regim pot da jos intre 4 si 7 kilograme inca din primele 2 saptamani, fara sa sufere de foame. Datorita alimentatiei echilibrate, senzatia de satietate apare dupa fiecare masa.
Regimul functioneaza indiferent daca persoana care-l tine face sau nu miscare in mod regulat. Fara indoiala, pentru adoptarea unui stil de viata sanatos, exercitiile fizice sunt recomandate, acestea accelerand metabolismul si sporind eficienta dietei.
Faza 1
Dureaza doua saptamani, perioada in care sunt eliminate din meniu zaharurile si fainoasele, fiind selectate doar alimente cu indice glicemic redus. Se consuma carne slaba si peste la gratar, legume la abur, branzeturi slabe si salate, gustari pe baza de nuci si preparate cu grasimi sanatoase - cum este uleiul de masline. Daca este respectata in detaliu, faza 1 are cel mai mare impact asupra greutatii, pe parcursul celor 14 zile putand fi pierdute pana la sapte kilograme, in functie de organism.
Faza 2
Se intinde pe o perioada mai indelungata (2-3 luni), in functie de greutatea dorita in final. Regimul continua, cu reintroducerea in alimentatie a anumitor produse interzise in prima faza – fructe, ciocolata neagra, paine, paste fainoase, orez, cereale, cartofi. Pe parcursul acestei faze, scaderea in greutate continua, in general, cu pierderea a 0,5 – 1 kg pe saptamana.
Faza 3
Faza a treia este faza de mentinere, care poate dura tot restul vietii. In aceasta etapa de intretinere deja nu mai este vorba despre un regim, ci despre un mod de viata. Se vor consuma mancaruri obisnuite, in portii normale.
Regimul South Beach nu impune socoteli in grame, calorii sau alte unitati de masura. Portiile trebuie sa fie echilibrate, suficient de mari pentru a potoli foamea, dar nu mai mult decat atat.
Exemplu de meniu:
Mic dejun
250 ml suc de rosii
Omleta din albusuri cu ciuperci si curcan
Cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si inlocuitor de zahar
Gustare de dimineata
1 triunghi de branza cu continut redus de grasime
Pranz
Salata Nicoise (fasole verde, rosii, ardei gras, castravete, hamsii, ton, masline negre, oua fierte, ulei de masline)
Gustare de dupa-amiaza
½ cana de branza de vaci dietetica
Cina
Friptura cu piper zdrobit
Rosii la gratar cu sos pesto
Broccoli fiert la abur
Verdeturi proaspete
2 linguri de sos vinegreta cu otet balsamic
sursa foto: hepta.ro