Diete secrete din Franta, Japonia, tarile nordice si mediteraneene

Publicat pe 05.06.2013 la 15:18 Actualizat pe 05.06.2013 la 16:48

In unele culturi nu e nimic mai dificil decat sa slabesti, in timp ce in altele, femeile par sa se nasca si sa traiasca ani la rand fara probleme de greutate. Te intrebi cum reusesc? Totul porneste de la alimentatie. Iata ce secrete de regim detin francezii, japonezii, nordicii si cei din zona Marii Mediterane.

Franta

Frantuzoaicele au, in medie, cel mai mic indice de masa corporala din Europa. Te surprinde asta? Desi ele savureaza fiecare masa, au grija sa manance in moderatie frisca, branza si vin. In plus, mai au cativa asi in maneca:

- mananca incet; o masa tine in jur de 42 de minute, timp in care gusta trei feluri de mancare. Pune-ti si tu muzica si incearca sa mananci lent, timp de minim 20 de minute, pe durata a 5-6 cantece.

- transforma pranzul in masa principala a zilei; micul dejun frantuzesc este frugal, dar la pranz se mananca supa, o salata, un fel principal cu pui si chiar si un desert usor, ca un sorbet. Cina este mult mai usoara si tarzie, de obicei pe la 8-9 seara

- rasfata-te cu o gustare la finalul fiecarei mese: o bucata de ciocolata, un espresso sau o bautura. In acest fel creierul tau va inregistra faptul ca masa s-a terminat iar tu nu vei mai simti nevoia unui deliciu suplimentar.

Japonia

Rata obezitatii in Japonia este mai mica de 4%! Secretele japonezilor?

- multe legume, peste si supe. Supa miso este obligatorie de dimineata, pranz si seara. Este adevarat ca aceasta supa iti da un sentiment de satietate intreaga zi, astfel ca nu o sa mai simti nevoia sa mananci alte snackuri intre mese.

- farfuriile colorate: japonezii incearca sa aiba in farfurie ceva rosu, ceva verde, galben, alb si negru. Astfel, fiecare masa va fi bogata in fibre si legume

- nu curata farfuria. Japonezii nu vor manca niciodata totul de pe farfurie, ci pana la 80% din mancarea servita. Fa si tu la fel: mananca doar jumatate din portia ta obisnuita, apoi asteapta cinci minute pentru a-ti da seama daca te-ai saturat.

Tarile nordice

Oamenii din Suedia, Norvegia si Danemarca iubesc painea - din secara. Fata de cea din grau, aceasta contine fibre solubile, care scad colesterolul si glicemia. Nu vei mai avea pofte si biscuitii nu vor mai reprezenta o tentatie. Alimentele esentiale in regimul nordic:

- peste gustos (hering, ton, somon, macrou, cod) si bogat in acizi omega 3

- legume precum varza alba, varza creata, conopida si broccoli dar si ciuperci, produse gustoase care iti potolesc foamea si nu te ingrasa

Tarile mediteraneene

Spaniolii si italienii nu gatesc fara ulei de masline extra virgin, un produs sanatos si satios, care da aroma oricarui tip de mancare. In plus, acestia folosesc cateva arme naturale impotriva grasimii: busuioc, marar, frunze de dafin, menta si chimen dulce. Condimentele proaspete dau savoare mancarii si nu au pic de grasime.

foto: tripadvisor.com

În articolul

Diete secrete din Franta, Japonia, tarile nordice si mediteraneene

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Val de ploi şi vijelii peste România. Temperaturile vor scădea brusc cu până la 15 grade Celsius în mai multe regiuni ale ţării
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x