Dr. Oz: 10 metode de a-ti creste energia

Publicat pe 30.10.2012 la 16:44 Actualizat pe 31.10.2012 la 09:49

Dr. Oz: 10 metode de a-ti creste energia

Cum obtinem energia de care avem nevoie sa rezistam toata ziua?

Toti bem cafea pentru a ne energiza atat dimineata cat si pe parcursul zilei. Cafeina in sine nu este o problema, insa atunci cand bem prea multa, pe langa dependenta de chimicale ne suprasolicitam organismul si pana dupa-amiaza ne prabusim.

Dr. Oz ne ofera 10 metode prin care ne putem spori energia:

1. Ceaiul alb organic este o alternativa inteligenta pentru cafeina. Acest tip de ceai e mai putin procesat decat cel negru sau verde, este un ceai tanar ce contine multa L-teanina.

2. Guarana - un supliment ce poate fi folosit in loc de cafeaua de dupa-amiaza. Deoarece contine multa cafeina, are un efect de mai lunga durata. Odata luata, guarara creste energia in mod gradual, sustinut. Se iau 200-800 mg pezi.

3. Chyawanprash este un imunostimulent ce provine din India. De fapt este un gem facut din agrise indiene si se poate intinde pe paine. Contine antioxidanti puternici care ajuta organismul.

4. Spray-uri nazale cu quercitin se recomanda in cazul alergiilor. Organismul consuma energie pentru a te apara; atunci cand identifica praful el crede ca acesta te ataca. Quercitin-ul este o substanta care se gaseste in mere si alte fructe, deci este un compus natural. Aceste spray-uri sunt recomandate in cazul in care iti curge nasul sau daca iti lacrimeaza ochii.

5. Hidratarea este un lucru foarte important. Inima trebuie sa pompeze sange, iar acesta trebuie sa aiba fluide pentru a putea circula. Apa se poate lua din mancare, in special din fructe si legume. Alimentele ambalate trebuie evitate deoarece nu contin apa. Cea mai multa apa o gasim in: pepene, pere, struguri, citrice, capsuni si telina.

6. Grasimile potrivite. Daca vei consuma grasimi saturate, toata energia corpului se risipeste incercand sa le digere. Grasimile bune sunt uleiul de cocos si uleiul din miez de palmier; se pot folosi usor la gatit, se descompun imediat in ficat in pachete pe care le poate folosi creierul. In mod normal creierul poate folosi numai zahar, de aceea dupa-amiaza, cand obosim, poftim mai ales la zahar. Deci creierul ne cere zahar pentru a face fata restului zilei.

7. Suplimetele. Unul dintre suplimentele potrivite este extractul de ciuperci Cordyceps. Se foloseste de sute de ani fiindca stimuleaza organismul ajutand la inlaturarea oboselii. Dr. Oz ne recomanda sa luam trei grame pe zi.

8. L-carnitina – ajuta la combaterea oboselii, deoarece duce la sporirea absorbtiei de oxigen. Se iau 500 mg de doua ori pe zi.

9. Carbohidratii complecsi - stimuleaza in principal glanda tiroida. Acesti carbohidrati se gasesc in amarant, quinda, muesli si paste din cereale integrale. Odata inclusi in dieta, tiroida ii va identifica, va elibera mai multi hormoni tiroidieni, deci te vei simti mai plina de energie.

10. Sucul de coacaze negre. Este un antioxidant foarte puternic ce previne inflamatiile din corp. Se bea un pahar pe zi.

Pentru mai multe sfaturi, urmareste emsiunea Dr. Oz in fiecare zi de luni pana vineri, la Euforia TV.

În articolul

Dr. Oz: 10 metode de a-ti creste energia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x