Dr. Oz: 5 mari greseli facute de femei!
Publicat pe 07.09.2012 la 12:26 Actualizat pe 07.09.2012 la 12:34
Fiti foarte atente. Bate ceasul pentru viata voastra.
La fiecare doua minute o femeie primeste vestea: “Ai cancer mamar!”
In fiecare minut o femeie are un atac de cord.
La fiecare 32 de secunde o femeie e diagnosticata cu diabet.
Dureaza doar o secunda sa identificati un semnal de alarma daca stiti ce cautati. Aveti puterea de a opri ceasurile.
5 mari greseli facute de femei! Avertismentele pe care multe le rateaza. Nu lasati sa vi se intample asa ceva!
Pericolul ar putea exista deja? Stii semnalele de alarma? Ti-e jena, ti-e rusine, ti-e teama? Criza ta secreta de sanatate a inceput deja?
Te ingrasi mai repede. Respiri mai dificil. Esti tot timpul obosita. Adormi greu. Esti confuza si uituca. Te dor ochii. Atentie! Corpul tau iti vorbeste! Este un limbaj pe care numai tu il poti intelege. Cea mai mare greseala posibila e sa asculti pana nu e prea tarziu.
Ignori semnalele de alarma ce fac diferenta intre viata si moarte?
EPUIZAREA
Te-ai gandit ca epuizarea e un semnal de alarma pentru un atac de cord? Daca azi te simti epuizata, poti avea un atac de cord intr-un interval de o luna. Fiti atente! Tu vei veni la medic sa-i spui ca ai o problema.
Inima pompeaza circa 5 litri de sange pe minut. Cand esti epuizata, din cauza oboselii, inima nu are aceeasi forta, asa ca pompeaza mai repede. E ineficienta. O dieta nepotrivita, fumatul, lipsa miscarii, toate acestea impiedica inima sa functioneze asa cum ar trebui. Sangele nu ajunge unde ar trebui si te simti deprimata. Dupa o vreme, inima renunta. Arunca prosopul.
Epuizarea e unul din semnele care arata probleme pe care nu le-ai observant. Nu trece cu vederea epuizarea.
Iata ce trebuie sa stii:
Epuizarea este unul din cele mai frecvente semnale de alarma ale oamenilor care fac atac de cord.
Femeile nu au semne clasice de atac de cord, ca barbatii.
Daca te simti neobisnuit de obosita cand te trezesti, daca esti epuizata in timpul zilei, daca ti-e greu sa adormi noaptea, toate acestea sunt semnale de alarma. Ce e de facut? EKG si electrocardiograma. Una ne arata electricitatea inimii, cealalta cum pompeaza inima. Aceste analize ne permit sa determinam daca ai probleme cardiace.
INGRASAREA INEXPLICABILA
O cauza a ingrasarii inexplicabile e cancerul mamar. Ingrasarea e un efect al acestui tip de cancer dar si al altor tipuri de cancer.
In interiorul sanilor se afla niste lobuli. In interiorul tumorii se afla niste celule agresive, iritante, care cresc si devin tot mai mari. Pe masura ce cresc ajung in sistemul limfatic. Ajung in abdomen unde se fixeaza si secreta fluide. Aceste fluide se acumuleaza si dezvolta un balon apos.
URINAREA FRECVENTA
Nevoia frecventa de urinare suna foarte lumesc, nu? Insa poate fi si semnul unei boli de temut: DIABETUL!
Peste rinichi exista un filtru. Rinichii iau toata mancarea pe care o mananci si arunca lucrurile de care corpul nu are nevoie. Daca mananci mancaruri care nu sunt descompuse in zaharuri sau daca organismul nu proceseaza prea bine zaharurile, rinichii le vor evacua.
In ce priveste zaharurile, corpul are un mecanism simplu. Ia lichide din organism si le transfera in rinichi. In cazul diabetului, pe riniichi se afla foarte mult zahar si filtrul nu mai functioneaza, deci trebuie sa gaseasca o solutie. Ce va face corpul? Trebuie sa atrag aceasta apa din alte parti. Ia fluidele din corp si le foloseste, de aceea trebuie sa mergi la toaleta de 8-14 ori pe zi. Fara apa in organism ti se face sete.
Deci daca esti de parere ca urinezi des trebuie sa iti faci o analiza simpla a urinei pentru a determina cantitatea de zahar din ea, ori se testeaza sangele sa se vada daca are prea mult zahar care nu reuseste sa treaca de filtru.
IEI TOATE PASTILELE DIMINEATA
De ce e periculos?
Milioane de oameni iau pastile contra hipertensiunii, unele din cele mai folosite fiind inhibitorii ACE. Se iau pe retea, insa aceste pastile reduc dramatic tensiunea arteriala. Doctorii prefer sa dea astfel de pastile dimineata fiindca de obicei tensiunea e mai ridicata. Insa inhibitorii ACE nu functioneaza prea bine in prima parte a zilei. Dupa ultimele cercetari, oamenii iau pastille cand n-ar trebui, fiindca medicii le spun sa faca asta. Deci daca aveti de luat inhibitori ACE, trebuie sa intrebati daca luati pastilele cand trebuie. Cele mai des folosite sunt: Altace, Zestril, Capoten, Vasotec. Ele trebuie prescrise seara fiindca asa vor da rezultate mai bune.
PIERDERILE DE MEMORIE
La fiecare 70 de secunde cineva e diagnosticat cu Alzheimer. Un test simplu te poate ajuta sa iti arate daca esti in grupa de risc.
Vom compara pierderile de memorie cauzate de batranete cu ceva mai grav: Alzheimer. Care e diferenta?
Iata cum se manifesta fiecare si ce trebuie sa faci ca sa le deosebesti.
Celulele nervoase sunt legate printr-un neuron. Celulele circula informatia din partea frontala a creierului, pana la hipocamp. Cu cat amintirea se duce mai repede la hipocamp, cu atat e stocata mai bine. Hipocampul este ca un cabinet de depozitare. Uneori e greu sa scoti amintirile din hipocamp. Daca unul dintre neuroni pica, aceasta este pierdere de memorie legata de varsta. Fara un neuron, e greu sa circuli amintirea aceea. O poti face, dar dureaza.
In cazul Alzheimer-ului amintirea nu s-a ratacit, nu ajunge mai incet, nu e ascunsa in hipocamp. Ea a disparut!
Cum afli daca esti in grupa de risc pentru Alzheimer?
Legata la ochi trebuie sa mirosi diferite lucruri. E un test usor care se poate face acasa. Una din primele parti ale creierului care e afectata de Alzheimer este aceea responsabila cu mirosul. Daca incepi sa-ti pierzi mirosul, acesta este un indiciu pentru medici. Daca nu le poti identifica, esti in grupa de risc.
Iata care sunt cele 12 lucruri pe care ar trebui sa le recunosti:
- Trandafir
- Cirese
- Fum
- Menta
- Piele
- Liliac
- Ananas
- Sapun
- Capsuna
- Gaz
- Lamaie
- Usturoi
Urmareste Dr. Oz de luni pana vineri la 22:00.
Vezi ce sfaturi iti da Oz!