Dr. OZ: 80% dintre oameni au probleme cu spatele la un moment dat în viață. Află cum să tratezi durerea!

Publicat pe 09.01.2014 la 12:01 Actualizat pe 09.01.2014 la 13:35

Aproape 80 la sută dintre noi am avut sau vom avea probleme cu spatele la un moment dat în viață. Legătura dintre durere și o problemă fizică nu este mereu clară, mai ales că multe persoane ce suferă de dureri acute de spate par să nu aibă nicio anomalie fizică. Există mai multe tratamente disponibile:

Tratamentul chiropractic

Chiar și atunci când durerea este în partea de jos a spatelui, problema tinde să fie cu întreaga coloană. Chiropractorii ajustează vertebrele pentru a alinia vertebrele, lucru care necesită mai multe vizite. Oamenii merg la chiropractor atunci când simt durerea, însă coloana vertebrală ar trebui tratată în același fel în care ne tratăm dinții, luând măsuri de prevenire.

Terapia fizică

Mușchii spatelui sunt flexați, extinși și se rotesc. Dar cei mai mulți dintre noi suntem imobilii câteva ore pe zi. De aceea terapiștii prescriu ca tratament mersul pe jos și alte exerciții ușoare, cum ar fi gimnastica, înspecial după un atac de durere. În general, pacienții care suferă de dureri de spate se simt mai bine după 72 de ore.

Eliberarea de stres

Stresul este unul dintre principalii factori responsabili pentru durerea de spate. Problemele amoționale pot crea tensiune în corp și deprivă sistemul nervos și mușchii de oxigen; eliberarea intervine prin înțelegerea legăturii dintre stres și probleme de sănătate și dezvoltarea unei metode sănătoase de a te raporta la stres.

Intervenția chirurgicală: aceasta este în general ultima soluție și este necesară în cazurile mai grave. 99% dintre pacienți se refac fără a trece printr-o operație.

Recomandarea lui Dr. Oz: Cercetările arată rezultate pozitive în cazul chiropractorilor și a gimnasticii usoare. Ideea este că trebuie să faci mișcare de îndată ce durerea se instalează. În general durerea de spate este un indiciu a faptului că nu ești într-o formă fizică prea bună. Când ești activ, șoldurile și spatele sunt flexibile, ai mai multă rezistență, dar faci față mai bine și stresului.

Foto: hepta.ro



În articolul

Dr. OZ: 80% dintre oameni au probleme cu spatele la un moment dat în viață. Află cum să tratezi durerea!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x