Dr. Oz: Patrunjelul combate cancerul ovarian

Publicat pe 23.10.2012 la 12:21 Actualizat pe 24.10.2012 la 11:11

alimente anticancerigene

De-a lungul vietii, organismul dezvolta celule cu potential canceros. Acestea se pot dezvolta si deveni maligne in functie de anumiti factori: stres, mediu, imunitate scazuta... Totusi, Dr. Oz spune ca acestea pot fi micsorate cu regimul alimentar potrivit.

Dr. William Lee, Presedintele Fundatiei Angiogenesis, care cerceteaza modul in care mancarea poate preveni cancerul a fost chemat in emisiunea lui Dr. Oz pentru a da cateva sfaturi pertinente doamnelor.

"Dr. Oz: Exista multe moduri de a preveni cancerul. Este alimentatia unul dintre ele?

Dr. William Lee: Da.Nu poti controla toti factorii de risc ai cancerului cum sunt varsta sau predispozitia genetica. Ce poti schimba este dieta. Datele indica faptul ca unele mancaruri pot diminua riscul de cancer.

Fasolea lima lupta cu cancerul de san

Dr. Oz: In primul rand, oprirea alimentarii cu sange a celulelor canceroase este vitala.. Sa vorbim despre fasolea lima in acest context.

Dr. William Lee: Fasolea lima contine agenti naturali anti-cancerigeni care opresc alimentarea cu sange. Ele duc la „suicid” celulele de cancer la san. Consumand fasole lima care contine genisteina, se pot diminua sansele de a dezvolta cancer la san cu 24%. Daca o luati de la raionul de congelate, scuturati cutia sa vedeti daca boabele stau despartite. Daca sunt toate la un loc, inseamna ca au fost refrigerate, iar acest lucru le schimba gustul. Cel mai sanatos mod de a le gati e de a le fierbe sau de a le face sote cu ulei de masline. Recomand o cana de fasole lima pe zi.

Patrunjelul combate cancerul ovarian

Dr. William Lee: Patrunjelul contine un agent de lupta anti-cancer, apigenina, care „infometeaza” tumora intrerupandu-i alimentarea cu sange.

Dr. Oz: Multa lume are probleme cu pastrarea patrunjelului in stare buna. De cat spatiu e nevoie si cum il pastrezi in viata indeajuns incat sa-l consumi?

Dr. William Lee: Ar trebui consumata o cana mica de patrunjel pe zi. Se poate pune peste orez sau amestecata cu pastele, se poate pune la salata... Va spun un artificiu pentru a-l depozita. Se ia o ramura, se taie tulpina si se baga intr-un pahar cu apa; asa se va mentine proaspat. Daca e in afara frigiderului, nu trebuie acoperit. In frigider se acopera cu o folie de plastic.

Lamaile verzi si cancerul de plamani

Dr. William Lee: Lamaile verzi contin hisperidina. Hisperidina opreste progresul cancerului. Studiile indica faptul ca daca incepem sa consumam lamai verzi reducem riscul unei forme mortale de cancer la plamani – cel scuamos. Cel mai usor mod de a beneficia de substantele din lamai este daca il bei ca suc. Se ia o lamaie verde, se taie in doua, se stoarce, se adauga apa si miere. Se pot pune si in ceai. Putem inlocui lamaile obisnuite cu lime. Sucul de lime da un gust sarat fara sa fie nevoie de sare. Deci in salata, in loc sa adaugi sare, poti stoarce o lamaie verde.

Caisele si cancerul de stomac

Dr. William Lee: Caisele contin o substanta anti-cancerigena numita quercitina. Aceasta impiedica dezvoltarea celulelor canceroase in stomac. Consumul de caise poate reduce riscul de cancer la stomac cu 47%.

Dr. Oz: Care este diferenta intre caisele proaspete si cele uscate?

Dr. William Lee: Pentru a reduce riscul de cancer trebuie sa mananci zilnic caise, macar sapte la o masa de fructe. Multi le prefera pe cele uscate (la soare, atentie!) pentru ca sunt mai usor de rontait - sunt niste dulciuri sanatoase.

Cum le poti identifica? Fata de cele uscate cu sulfiti, cele deshidratate natural sunt inchise la culoare, iar celelalte portocalii. Cele organice (portocalii) au un nivel mai mare de agenti anti-cancerigeni.

Urmareste Dr. Oz de luni pana vineri la 22:00, pe Euforia TV.

În articolul

Dr. Oz: Patrunjelul combate cancerul ovarian

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x