Dr. OZ: renunță la scuze, află cum poți avea un abdomen de invidiat!

Publicat pe 08.01.2014 la 11:54 Actualizat pe 08.01.2014 la 12:40

Există destul de multe mituri despre țesutul adipos, în special cel de pe abdomen, însă Dr. OZ ne arată că se poate slăbi la orice vârstă cu ajutorul unei diete sănătoase, a mișcării, reducerii stresului și prin suplimente naturale.

Unul dintre cele mai comune mituri este că mâncărurile grase sunt cele care cauzează formarea depozitelor de grăsimi. Acest lucru este complet fals. De altfel, grăsimile monosaturate sănătoase (cum ar fi cele din uleiul de măsline, nuci, semințe, avocado) sunt chiar foarte eficiente în reducerea balonării și a stratului de grăsime de pe burtă. El recomandă evitarea produselor low-fat, pentru că în general producatorii înlocuiesc grăsimile cu zahăr sau alți compuși care accelerează depozitarea grăsimii în corp.

Dr. OZ a adăugat și că este important ca femeile să aibă un consum de calciu ridicat care să reducă balonarea și să pună în mișcare metabolismul. El recomandă 30 de grame de brânză elvețiană la fiecare masă.

În timp ce cele mai multe persoane detestă modul în care arată grăsimea de pe burtă, Dr. OZ atrage atenția asupra faptului că ea nu este doar inestetică, ci și periculoasă pentru că înconjoară organele și poate duce la declanșarea diabetului zaharat de tip 2.

Alimentele procesate sunt princialii vinovați pentru formarea depozitelor de grăsime și că duc la blocarea arterelor. Cele mai periculoase sunt uleiurile hidrogenate și grăsimile trans care se găsesc în margarină, biscuiți și paste.

Hormonii sunt și ei responsabili pentru formarea țesutului adipos de pe burtă. În special în perioada menopauzei, nivelul de estrogen scade, iar acest lucru schimbă modul în care grăsimea este depozitată în corpul femeii, zona abdomenului fiind cea mai afectată.

Dr. OZ îți oferă câteva sfaturi simple pentru un abdomen de invidiat:

1. Ardeiul iute nu dă doar un plus de savoare mâncării, dar și îți accelerează metabolismul.

2. Bea ceai verde - antioxidanții pe care îi conține îți pun organismul în mișcare și crește ritmul regenerării celulare.

3. Mănâncă murături sărace în sodiu - murăturile de casă, sărace în sodiu ajută corpul să lupte împotriva bacteriilor și să îți detoxifice organismul.

4. Redu nivelul de stres - atunci când ești agitat, corpul eliberează cortizol, un hormon care duce la depozitarea grăsimilior, în special în zona abdomenului. Vinul roșu poate ajuta la reducerea cortizolului.

5. Manâncă alimente umede, bogate în apă și care au multe fibre.

6. Evită sucurile carbogazoase. Ele îți încetinesc metabolismul, cresc pofta de mâncare și îngrașă.

Foto: hepta.ro

În articolul

Dr. OZ: renunță la scuze, află cum poți avea un abdomen de invidiat!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x