Dressingul dietetic al salatelor: un mit detronat
Publicat pe 03.07.2012 la 10:34 Actualizat pe 03.07.2012 la 11:06
Desigur, cele care ținem la siluetă optăm fără discuții pentru alimente cu conținut scăzut în grăsimi. De aceea, din salatele noastre lipsește dressingul, despre care s-a spus adeseori că e periculos pentru siluetă și, prin extensie, pentru sănătate. Însă…chiar așa să fie?
Dr. Michael Roizen, șeful Cleveland Wellness Clinic susține însă că, uneori puțină grăsime nu e chiar atât de rea și de fapt dressingul ajută organismal să absoarbă mult mai eficient substanțele hrănitoare din salată.
Cele mai bune dressinguri sunt cele preparate cu ulei de măsline sau de rapiță. Dacă nu sunteți adeptele uleiurilor, atunci înlocuiți-le cu oleaginoase, cu semințe cu conținut bogat în grăsimi sănătoase pentru organism: nuci, migdale, alune. Ele conțin grăsimi bune, monosaturate, ușor de sintetizat de către organismal uman și care acționează drept catalizatori ai metabolismului.
Sursa: www.blog.sharecare.com