Dr.Oz: Cum sa slabesti prin hipnoza

Publicat pe 20.06.2013 la 15:28 Actualizat pe 20.06.2013 la 16:32

Te-ai gandit vreodata sa te folosesti de puterea mintii pentru a slabi? Paul McKenna este convins ca poti slabi de doua ori mai mult prin hipnoza decat prin dietele obisnuite! In timp ce te afli sub hipnoza, poti fi convins sa te comporti ca alta persoana, una care nu simte nevoia de mancare atat de des. Dr. Oz l-a invitat pe McKenna sa explice metoda sa revolutionara de slabit.

Paul McKenna sustine ca in o saptamana poti sa iti resetezi organismul si sa te autoconvingi sa mananci mai putin.

Ziua 1: Majoritatea oamenilor au o placere vinovata - un aliment pe care nu se pot abtine sa nu il manance (oricate calorii ar avea). Incearca sa iti reprogramezi creierul astfel incat sa inlocuiasca aceasta placere vinovata cu un aliment pe care nu il poti suporta (urzici, spanac, etc.)

Ziua 2: Nu mai fugi la frigider de fiecare data cand esti plictisita, stresata sau te simti rau. In loc de asta, incearca tehnica lui Paul McKenna: atinge-ti bratele (la exterior), apoi clavicula. Inchide ochii, apoi deschide-i. Priveste in jos, spre dreapta, apoi spre stanga. In timp ce inchizi ochii, atinge-ti bratele si imagineaza-ti ca sari peste o coarda. Deschide ochii, misca-i in sus, apoi spre stanga si spre dreapta de doua ori. Atinge-ti din nou bratele - stresul ar fi trebuit sa dispara.

Ziua 3: Oamenii supraponderali se gandesc la mancare mai des decat restul. De aceea, ajung sa manance chiar si atunci cand nu le este foame. Pentru a renunta la acest obicei, McKenna le propune sa se lege la ochi atunci cand iau masa si sa inchida orice le-ar putea distrage atentia: radio, tv, calculator. Astfel vor fi mai constienti de savoarea mancarii si vor simti cand s-au saturat.

Ziua 4: Multi oameni asociaza exercitiile fizice cu un sacrificiu sau un lucru de care le este rusine. Stiai ca poti sa schimbi asociatiile pe care le face creierul tau? Iata cum: gandeste-te la hobby-ul tau preferat. In timp ce faci asta, lipseste degetul mare de aratator si strange. Ar trebui sa simti placere. Acum inchide ochii, ia acea placere si imagineaza-ti ca te plimbi in jurul blocului si urci scarile. Mai urca cateva scari. Deschide ochii. In curand vei asocia acea senzatie placuta cu exercitiile fizice si vei astepta cu nerabdare urmatoarea runda de urcat scari.

Ziua 5: O parte din tine vrea atat de mult sa slabeasca... pune acea parte in mana dreapta. Cealalta, care te saboteaza tot timpul, pune-o in mana stanga. Acum, lasa-ti subconstientul sa descopere o metoda prin care cele doua "maini" sa poata lucra impreuna. Acum pune-ti mainile in dreptul inimii. Ia acel sentiment si fa-l parte din tine. Imagineaza-ti cum ar fi sa duci o viata "intreg" si nu "impartit".

Ziua 6: Acum e timpul sa iti cresti respectul de sine. Cand te uiti in oglinda, ce vezi - coapse mari, un nas lung, colacei? I-ai permite unui strain sa iti spuna toate astea in fata? Nu. Atunci, imagineaza-ti ca o persoana care te iubeste sa afla in fata ta, in locul oglinzii. Incearca sa te vezi prin ochii lor. Vezi ce observa ei mai intai. La final, adu-ti aminte de clipa in care cineva ti-a facut un compliment - cum te simteai? Uita-te in oglinda din nou avand aceste lucruri proaspete in minte.

Ziua 7: Nu ai incredere in tine in situatii sociale? Gandeste-te la un moment din viata ta cand ai fost apreciat pentru un lucru pe care l-ai facut bine. Odata ce ai reusit sa faci asta, fixeaza-l in memorie si aminteste-ti de el de fiecare data cand nu te simti in largul tau.

foto: doctoroz.com

În articolul

Dr.Oz: Cum sa slabesti prin hipnoza

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
a1.ro
Chefi la cuțite, 15 aprilie 2024. Gabriel Mîțoc a uimit cu experiența sa. Ce a descoperit la asociatul său, când a privit camerele
HelloTaste.ro
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
Cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt. Puțini știu când a fost construită prima piramidă
as.ro
„Va sosi momentul meu!” Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela s-a prăbuşit emoţional
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Somnul bebelușului în timpul erupției dentare: cum îl ajuți să gestioneze durerile gingivale
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
x