Esti la primul tau implant dentar? Afla care sunt principalele etape ale acestei proceduri

Publicat pe 11.10.2018 la 13:42 Actualizat pe 11.10.2018 la 13:47

Ce este un implant dentar si in ce consta fixarea acestuia?

In cazul in care medicul stomatolog iti recomanda extractia unui dinte afectat din diferite cauze (leziune, carie, chist periapical), cu siguranta iti va recomanda si inlocuirea dintelui lipsa cu un implant dentar.

In plus, in cazul in care dupa extractie vrei sa beneficiezi de un implant dentar este important sa iei in considerare anumite aspecte care sa te ajute sa intelegi mai bine ce se intampla inainte si dupa aceasta procedura.

Ce este un implant dentar si in ce consta fixarea acestuia?

Atat pentru stomatologi, cat si pentru pacienti, implantul dentar este cea mai potrivita optiune pentru inlocuirea unui dinte sau a dintilor lipsa. In timpul procedurii este inserata o radacina artificiala in osul mandibular/maxilar care ofera stabilitate implantului. Dupa care, dupa aproximativ 6 luni, este atasat un bont de vindecare, iar in ultima etapa este fixata coroana dintelui.

In cadrul Clinicilor Dr. Leahu sunt angajati medici stomatologi specializati in implantologie si specialisti in protetica dentara, iar fiecare clinica este dotata cu echipamente de ultima generatie, rata de succes a procesului de osteointegrare fiind de 100%.

Principalele etape ale procedurii de implant dentar

Inainte de interventie – In timpul consultatiei sunt examinati dintii si gingiile si este evaluata cantitatea si densitatea tesutului osos al mandibulei/maxilarului. Pentru stabilirea exacta a acestor date medicale si „eligibilitatea” pacientului pentru implantul dentar este posibil sa fie necesare anumite analize cu raze X sau tomografie computerizata.

Anestezie – Majoritatea implanturilor dentare sunt realizate prin aplicarea unei anestezii locale. In anumite cazuri, se opteaza impreuna cu pacientii pentru sedarea lor. De aceea, este important sa ai grija ca dupa interventie sa te insoteasca cineva cu masina care sa te conduca, in siguranta, acasa.

Prima etapa – Specialistul implantolog realizeaza o incinzie in gingie, iar in anumite cazuri o grefa pana la os, pentru expunerea osului in care este implantanta radacina artificiala.

A doua etapa – Este insurubata radacina artificiala in tesutul osos, iar odata ce este vindecata aceasta zona este indepartat o parte din tesutul gingival pentru a expune implantul dentar. Medicul implantolog are grija sa va prescrie medicamente anti-inflamatorii pentru a reduce posibilele dureri post-interventie.

Sunt indepartate firele de sutura – Acest lucru are loc dupa o saptamana de la interventie, dupa care se asteapta, intre 3-9 luni de zile, pentru ca celulele osoase sa se dezvolte pe suprafata implantului.

A treia etapa – In aceasta etapa este inserat bontul de vindecare, la aproximativ 6-7 luni de zile.

Recomandari post-interventie – Trebuie respectata in detaliu igiena dentara zilnica si se recomanda, la cel putin 6 luni, realizarea unui detartraj.

Ultima etapa – Specialistul in protetica dentara colaboreaza impreuna cu medicul implantolog pentru a realiza coroana dentara care este atasata pe bont.

In cazul in care vrei sa beneficiezi de consultanta si proceduri de interventie specializate, Clinicile Dr. Leahu iti ofera cadrul si confortul necesar pentru interventii rapide, lipsite de dureri si alte complicatii.

In functie de complexitatea lucrarilor dentare si, mai ales, in cazul unui implant dentar de exceptie beneficiezi de servicii medicale specializate si de increderea celor mai buni profesionisti din domeniul implantologiei dentare.

În articolul

Esti la primul tau implant dentar? Afla care sunt principalele etape ale acestei proceduri

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x