Exercitii pentru o talie de viespe

Publicat pe 21.09.2010 la 17:59 Actualizat pe 21.09.2010 la 18:04

talie de viespe

Pentru doamnele care au soldurile un pic mai late si nu au fost inzestrate cu o talie de „viespe”, exercitiile propuse de Marius Grancea, instructor de fitness, sunt extrem de eficiente si usor de realizat.

O talie subtire pare adesea greu de obtinut, dar cu putin efort, o dieta organizata, multa rabdare si un dram de ambitie rezultatele nu vor intarzia sa apara. Atunci cand nu vrei ca scaderea in greutate sa fie de scurta durata, trebuie sa accepti ca este nevoie de o schimbare a stilului tau de viata. Cel mai dificil lucru este sa te apuci, insa, odata ce ai pornit pe acest drum, nu ai cum sa regreti.

Nu te astepta la minuni, stabileste-ti in fiecare luna scopuri realiste legate de dimensiunile si forma fizica pe care vrei sa le obtii. Masoara-te o data pe luna, dar ai grija si nu sarbatori fiecare victorie cu ciocolata. Exercitiile pentru talie te vor ajuta sa arati mai bine ca niciodata si, in plus, realizate in mod regulat, acestea imbunatatesc postura, diminueaza durerile din zona cefei, tensiunile la nivelul umerilor si, nu in ultimul rand, tonifiaza musculatura, lucru extrem de important mai ales atunci cand tii dieta.

Marius Grancea instructor de fitness la Berry Fitness & Spa, iti da exempe de exercitii menite sa-ti modeleze talia asa cum ai visat intotdeauna.

1a/1b – Stand departat, ducem bratul drept spre podea, din lateral, fara sa indoim picioarele sau sa ne aplecam in fata. Talpile raman pe sol, nu le ridicam, iar miscarea se executa in ambele sensuri, atat stanga, cat si dreapta. Se fac doua serii a cate 15 repetari.


2a/2b – Stand departat, cu bratele intinse spre inainte la nivelul umerilor, tinem mingea din lateral. Se misca trunchiul, mai ales talia, de la stanga la dreapta, tinand bratele intinse si spatele drept. Daca miscarea este prea dificila, putem lasa mingea putin mai jos. Foarte important de retinut este ca genunchii trebuie putin flexati. Se fac doua serii a cate zece repetari.


3a/3b - Stand lateral pe minge, astfel incat aceasta sa fie pe talia noastra, piciorul de pe podea indoit, pentru un echilibru mai bun si piciorul liber intins, ne lasam pe minge si ridicam piciorul liber pana la nivelul corpului, apoi il lasam jos fara sa atingem podeaua. Este foarte important ca spatele sa ramana drept si sa ne lasam bine pe minge. Se recomanda trei serii a cate opt exercitii pe fiecare picior.


4a/4b – Intins pe spate, picioarele intinse, putin indoite ca sa nu fortam spatele, mainile ridicate si tinand mingea din lateral, mentinem mingea deasupra capului si in acelasi timp rotim picioarele intr-un sens. Picioarele indoite putin la inceput, apoi intinse la maximum si revenire din nou putin indoite. Exercitiul se executa in ambele sensuri si se fac doua serii a cate cinci repetari.

5a/5b – Stand departat, o mana pe sold si mana opusa intinsa lateral sus, se ridica piciorul, indoit din lateral, si in acelasi timp coboram bratul pana cand cotul atinge genunchiul. Important de retinut este faptul ca trebuie sa fim putin lasati lateral in partea opusa piciorului care lucreaza. Se fac doua seri a cate zece repetari.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: ellecanada.com

În articolul

Exercitii pentru o talie de viespe

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x