Exercitii pentru o talie de viespe
Publicat pe 21.09.2010 la 17:59 Actualizat pe 21.09.2010 la 18:04
Pentru doamnele care au soldurile un pic mai late si nu au fost inzestrate cu o talie de „viespe”, exercitiile propuse de Marius Grancea, instructor de fitness, sunt extrem de eficiente si usor de realizat.
O talie subtire pare adesea greu de obtinut, dar cu putin efort, o dieta organizata, multa rabdare si un dram de ambitie rezultatele nu vor intarzia sa apara. Atunci cand nu vrei ca scaderea in greutate sa fie de scurta durata, trebuie sa accepti ca este nevoie de o schimbare a stilului tau de viata. Cel mai dificil lucru este sa te apuci, insa, odata ce ai pornit pe acest drum, nu ai cum sa regreti.
Nu te astepta la minuni, stabileste-ti in fiecare luna scopuri realiste legate de dimensiunile si forma fizica pe care vrei sa le obtii. Masoara-te o data pe luna, dar ai grija si nu sarbatori fiecare victorie cu ciocolata. Exercitiile pentru talie te vor ajuta sa arati mai bine ca niciodata si, in plus, realizate in mod regulat, acestea imbunatatesc postura, diminueaza durerile din zona cefei, tensiunile la nivelul umerilor si, nu in ultimul rand, tonifiaza musculatura, lucru extrem de important mai ales atunci cand tii dieta.
Marius Grancea instructor de fitness la Berry Fitness & Spa, iti da exempe de exercitii menite sa-ti modeleze talia asa cum ai visat intotdeauna.
1a/1b – Stand departat, ducem bratul drept spre podea, din lateral, fara sa indoim picioarele sau sa ne aplecam in fata. Talpile raman pe sol, nu le ridicam, iar miscarea se executa in ambele sensuri, atat stanga, cat si dreapta. Se fac doua serii a cate 15 repetari.
2a/2b – Stand departat, cu bratele intinse spre inainte la nivelul umerilor, tinem mingea din lateral. Se misca trunchiul, mai ales talia, de la stanga la dreapta, tinand bratele intinse si spatele drept. Daca miscarea este prea dificila, putem lasa mingea putin mai jos. Foarte important de retinut este ca genunchii trebuie putin flexati. Se fac doua serii a cate zece repetari.
3a/3b - Stand lateral pe minge, astfel incat aceasta sa fie pe talia noastra, piciorul de pe podea indoit, pentru un echilibru mai bun si piciorul liber intins, ne lasam pe minge si ridicam piciorul liber pana la nivelul corpului, apoi il lasam jos fara sa atingem podeaua. Este foarte important ca spatele sa ramana drept si sa ne lasam bine pe minge. Se recomanda trei serii a cate opt exercitii pe fiecare picior.
4a/4b – Intins pe spate, picioarele intinse, putin indoite ca sa nu fortam spatele, mainile ridicate si tinand mingea din lateral, mentinem mingea deasupra capului si in acelasi timp rotim picioarele intr-un sens. Picioarele indoite putin la inceput, apoi intinse la maximum si revenire din nou putin indoite. Exercitiul se executa in ambele sensuri si se fac doua serii a cate cinci repetari.
5a/5b – Stand departat, o mana pe sold si mana opusa intinsa lateral sus, se ridica piciorul, indoit din lateral, si in acelasi timp coboram bratul pana cand cotul atinge genunchiul. Important de retinut este faptul ca trebuie sa fim putin lasati lateral in partea opusa piciorului care lucreaza. Se fac doua seri a cate zece repetari.
Citeste si Revista Felicia
Sursa foto: ellecanada.com