FDA autorizează comercializarea IQOS ca produs din tutun cu risc modificat

Publicat pe 27.07.2020 la 08:18 Actualizat pe 27.07.2020 la 10:03

Philip Morris International

Vara acestui an vine cu schimbări majore pe piața produselor din tutun. Dacă în 2019, Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) aproba comercializarea IQOS pe piața americană, din 7 iulie 2020, dispozitivul heat-not-burn al companiei Philip Morris International (PMI) a primit și autorizația de a fi comercializat ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). Decizia demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de țigările convenționale și o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze.

Astfel, IQOS a devenit primul și singurul produs electronic cu nicotină care primește din partea FDA o astfel de autorizație.

Conform deciziei FDA, IQOS poate fi comercializat ca dispozitiv care încălzește tutunul, nu îl arde, și care reduce în mod semnificativ emisia de substanțe nocive și potențial nocive – acest lucru este dovedit de studiile științifice prezentate de companie, care au demonstrat că trecerea completă de la țigări convenționale la IQOS are într-adevăr un astfel de efect. FDA a decis că emiterea acestei autorizații pentru IQOS este adecvată pentru a proteja sănătatea publică, atât în ceea ce îi privește pe fumătorii care folosesc un astfel de dispozitiv heat-not-burn, cât și pe cei care nu utilizează produse din tutun.

”Prin acordarea acestei autorizații de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat, FDA își propune să se asigure că informațiile transmise consumatorilor, referitoare la riscul redus sau expunerea redusă legate de utilizarea unui produs din tutun, sunt susținute prin dovezi științifice și pe înțelesul tuturor”, a precizat Mitch Zeller, J.D., directorul Centrului pentru Produse din Tutun din cadrul FDA.

Decizia FDA demonstrează că IQOS, sistemul de încălzire a tutunului al PMI, este fundamental diferit de țigările convenționale și reprezintă o alternativă mai bună pentru adulții care nu doresc să renunțe la obiceiul fumatului și, totodată, pentru nefumătorii care se expun aerosolilor produși de IQOS în momentul utilizării lui.

Experții FDA au luat această hotărâre după ce au analizat în detaliu numeroasele dovezi științifice prezentate de PMI în decembrie 2016, în momentul în care a aplicat pentru obținerea autorizației MRTP. FDA a concluzionat că studiile de până acum preconizează că IQOS este un produs ce va avea un impact pozitiv asupra întregii populații, atât în cazul utilizatorilor de produse din tutun, cât și în cazul celor care nu le folosesc.

Sursa foto: Philip Morris International

În articolul

FDA autorizează comercializarea IQOS ca produs din tutun cu risc modificat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp