Fibromialgia, o afecțiune mai parșivă decât cancerul. Te doare tot și nu se poate vedea la analize

Publicat pe 05.01.2017 la 16:14 Actualizat pe 05.01.2017 la 18:08

Fibromialgia, boala din cauza careia te doare tot corpul.

Foto: hepta.ro

Fibromialgia este o boală cronică ale cărei simptome se manifestă prin dureri ale mușchilor și ale țesutului moale. Fibromialgia nu cauzează deteriorarea articulațiilor sau ale organelor.

Reumatismul psihogen i s-a spus la un moment dat acestei afecțiuni. 4%din populație suferă de această boală, cu precădere femeile. Durerea generalizată, dor articulațiile, pacientul se simte obosit. Îl doare tot. Durerea nu are caracter inflamator sau mecanic, apare spontan și trece spontan. Boala asta nu se vede sub forma niciunui semn clinic. Nu modifică analizele de sânge…”, a declarat specialistul la Antena Stars.

Semnul distinctiv al fibromialgiei este constituit de durerile musculare care se extind pe tot corpul. De obicei acestea sunt însoțite de:

Durerea cauzată de fibromialgie poate fi intensă. Și, în mod normal, niciun test de laborator nu poate confirma un diagnostic de fibromialgie.
Doctorul specialist poate diagnostica fibromialgia după ce este atent la simptome și face un examen fizic. Există un test de laborator care poate verifica dacă este vorba de fibromialgie. Acesta măsoară nivelurile de proteine din sânge și poate ajuta la confirmarea diagnosticului.
A fost foarte mult timp considerată un reumatism psihogenic, având la bază probleme psihice netratate – mulți pacienti cred că durerea e doar în capul lor.

Femeile cu vârste cuprinse între 25 si 60 de ani au cel mai mare risc de a dezvolta fibromialgiei. Medicii nu sunt siguri de ce, dar femeile au de 10 ori mai multe șanse de a dezvolta această afecțiune.După durere, cel mai frecvent și debilitant simptom al fibromialgiei este oboseala. Persoanele cu fibromialgie se pot simți obosite dimineața, chiar și după multe ore de somn.

Urmăriți clipul de mai sus pentru a afla mai multe detalii de la medicul specialist reumatolog Teodora Șerban.

În articolul

Fibromialgia, o afecțiune mai parșivă decât cancerul. Te doare tot și nu se poate vedea la analize

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x