Florile de soc trateaza obezitatea

Publicat pe 09.07.2011 la 14:27 Actualizat pe 09.07.2011 la 14:29

Calitatile terapeutice ale socului sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, cand era considerat o adevarata minune a naturii. In luna iulie, cand florile sale raspandesc un parfum dulce-amarui ametitor, socul atinge frumusetea deplina.

Terapeutic, florile de soc sunt eficiente pentru gripe si raceli, guta, infectii pulmonare si boli de piele. De asemenea, trateaza durerile de gat, febra fanului, artrita si actioneaza ca laxativ usor. Datorita diurezei pe care o produce se recomanda in reumatism, boli de rinichi si de vezica.

Ceaiul de flori de soc mareste cantitatea de lapte la femeile care alapteaza. Avand proprietati laxative si ajutand la eliminarea apei din tesuturi, ceaiul este bun ca medicament natural in obezitate. Pentru aceleasi motive se recomanda in constipatiile de natura nervoasa.

Amestec de plante pentru tratarea gripei

Pentru tratarea gripei este deosebit de eficient amestecul de flori de soc, coada soricelului si menta. Provoaca transpiratie abundenta, ajuta la scaderea temperaturii si are, de asemenea, proprietati diuretice si laxative. In acest amestec, se folosesc 2 lingurite la o cana de apa fiarta, se lasa 20 de minute si se beau pana la 3 cesti pe zi.


Intareste imunitatea


Fructele, foarte bogate in vitamine si uleiuri eterice, ajuta la cresterea imunitatii, regleaza problemele intestinale si au actiune antinevralgica si antiherpetica.
Fructele de soc au calitati detoxifiante excelente, extragand apa si substantele toxice din organism, facilitand eliminarea acestora pe cale naturala, fie prin transpiratie, urina, fecale. Socul regleaza apetitul alimentar si activitatea hormonala, regland in mod natural organismul. Frunzele de soc se adauga in unguente pentru afectiuni ale pielii.


Utilizari externe


Extern, este util ca antiseptic, sub forma de bai sau cataplasme, indicat in furunculoze, abcese, arsuri, flictene, avand proprietatea de a fluidifica puroiul si de a calma durerile. Sub forma de bai fierbinti se utilizeaza contra reumatismului.


Infuzia


2 lingurite de flori la 250 ml apa clocotita, se beau 3 ceaiuri caldute pe zi. Ca laxativ, se prepara infuzia din 1-2 lingurite la 200 ml apa clocotita. Se ia seara la culcare.


Tictura pentru curele de slabire


Celor care tin cure de slabire sau diete disociate li se recomanda tinctura din fructe de soc.
Se combina sucul de fructe de soc cu o cantitate egala de alcool dublu rafinat (care sa aiba circa 85-90 grade), dupa care se agita 20-30 sec.

Recipientul trebuie inchis ermetic si pus intr-un loc racoros si intunecat.

Tinctura de soc poate fi folosita de persoanele care tin cure de slabire sau diete disociate. Administrarea acesteia trebuie insotita de o dieta alimentara bine stabilita, din care sa fie excluse carnea, aditivii alimentari, margarina, zaharul. Salatele de fructe si legume sunt foarte indicate, ajutand la efortul de a slabire.

Tinctura este contraindicata in primele saptamani de sarcina si persoanelor care sufera de diaree cronica si acuta. Se consuma doar diluata cu un alt lichid, fie apa sau alt tip de suc, niciodata in stare pura, deoarece creeaza probleme grave de sanatate, precum voma, diaree cronica, probleme respiratorii, iritarea mucoasei gatului, arsuri de stomac si chiar ulcer.


Socata

5-10 flori de soc se amesteca cu 1/2 l de apa, 250 g zahar si 5 felii de lamaie. Se lasa 24 de ore la frigider, sa se patrunda. Iese o bautura racoritoare care intareste sistemul imunitar si vindeca simptomele racelii.


Citeste si Revista Felicia

FOTO: lyricsdog.eu

În articolul

Florile de soc trateaza obezitatea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Femeia celebră de 75 de ani care arată ca o adolescentă, criticată dur după ultima apariţie: „Te-am văzut cum arăți în realitate”
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x