Hreanul, "medicament" natural
Publicat pe 20.01.2011 la 11:35
Daca simtiti ca va paste o raceala, va doare capul sau aveti dureri reumatice si nu vreti inca sa luati pastile, incercati sa mancati hrean. Sub orice forma: medicii spun ca este bun la toate.
Hreanul e o leguminoasa care nu ar trebui sa ne lipseasca din camara. Oricum il mancati, mancati-l! Crud, fiert, intr-un sos, sirop, energizant, in orice fel, hreanul are efecte benefice asupra circulatiei sangelui in zonele periferice. Ceea ce este extrem de important acum, in sezonul rece, pentru ca normalizeaza tensiunea arteriala si previne riscul formarii de cheagurilor de sange. In plus, previne riscul aparitiei unui infarct sau accident vascular cerebral.
Hreanul calmeaza foarte bine si tusea. Este util in tratarea astmului, dar si a gripei ori a racelilor. Daca va paste o viroza, puneti la masa si un pic de hrean. Va alunga instant durerile de cap dar si pe cele reumatice.
Hreanul este de neinlocuit in alimentatie atunci cand nu aveti pofta de mancare. Substanta care da gustul picant al hreanului creste secretia de suc gastric si le reda pofta de mancare persoanelor anemice sau anorexice.
In compozitia hreanului se gasesc din belsug vitamine din complexul B, necesare pentru functionarea sistemului nervos si pentru imbunatatirea memoriei. Hreanul are si actiune tonifianta si de scadere a colesterolului, dar este foarte bun si pentru mentinerea sanatatii pielii si a parului.
Foto: faqs.org